Bohemians - Boleslav 1:7, další výborný výkon a tři body
17. ledna 2021

Bohemians - Boleslav 1:7, další výborný výkon a tři body

V dvojzápase proti FbŠ Bohemians byl tým Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav stoprocentní - na páteční domácí výhru 6:3 navázal v neděli v Praze, kde zvítězil 7:1 a snížil ztrátu na vedoucí Vítkovice na šest bodů, přičemž má stále dva zápasy k dobru. Byla to patnáctá superligová výhra Mladé Boleslavi v řadě.

FbŠ Bohemians - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 1:7 (0:3, 0:0, 1:4)

Branky a nahrávky: 55. Tomčo (Čihák) - 6. Tomašík (Tokoš), 14. Bína (Curney), 20. Bína (Curney), 53. Tomašík (Šebek), 60. Natov, 60. Bína z trestného střílení, 60. Natov (Krzyžanek). Rozhodčí: Kačer, Vašíček. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Bez diváků.

Mladá Boleslav: Bauer - Krzyžanek, Gruber, Zakonov, Suchánek, Komárek, Řehoř - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, D. Šebek - Tom. Chroust, Zoufalý, Tad. Chroust. 

Přibližně 41 hodin po konci pátečního vzájemného mače proti sobě nastoupili florbalisté Mladé Boleslavi a Bohemians znovu - tentokrát na pražských Vinohradech, kde zelenobílí hrají své domácí zápasy.

Mladá Boleslav v první třetině trestala chyby soupeře - platilo to o Tomašíkově úvodní trefě, druhém gólu Bíny těsně po návratu Curneyho z trestné lavice i dalším Bínově zásahu dokonce v oslabení. 

Tým kouče Petra Novotného hrál koncentrovaně, v defenzivě byl často úspěšný při blokování střel, a co prošlo k bráně, s tím si poradil výborný Bauer. Čistý štít držel až do stavu 4:0 (čtvrtý gól dal Tomašík) a času 54:29, kdy ho poprvé a jedinkrát překonal domácí Tomčo.

Bohemians od 57. minuty zkoušeli hru v šesti, ale prázdnou branku trefil přes celé hřiště Natov, z trestného střílení zkompletoval hattrick Bína a v závěru ještě přidal svou druhou branku kapitán Natov (7:1). 

Boleslav půjde do hry znovu o víkendu 23. a 24. ledna. V sobotu doma nastoupí proti Hattricku Brno a v neděli míří do Prahy na Chodov.