Chodov - Boleslav 3:8, týden pravdy začal výhrou
26. ledna 2021

Chodov - Boleslav 3:8, týden pravdy začal výhrou

Je to týden pravdy, který může sehrát klíčovou roli před závěrem základní části - a Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav jej zahájil výhrou. V televizní dohrávce 21. kola Livesport Superligy zvítězil 8:3 nad FAT PIPE Florbal Chodov, čili u soupeře, kterého v předchozích třech vzájemných ligových zápasech za tři body porazit nedokázal. Boleslav se bodově dotáhla na vedoucí Vítkovice a právě na jejich hřišti ji v sobotu čeká bitva o průběžné první místo.

FAT PIPE Florbal Chodov - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 3:8 (2:2, 0:3, 1:3) 

Branky a nahrávky: 2. Majer (Maxa), 12. Sýkora (M. Podhráský), 57. Majer (Ondrušek) - 8. Tad. Chroust, 19. Natov, 25. Tad. Chroust (Zoufalý), 32. Bína (Curney), 33. Šebek (Tokoš), 47. Šebek (Tokoš), 60. Curney (Bína). Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Bez diváků.

Mladá Boleslav: Bauer - Krzyžanek, Gruber, Zakonov, Suchánek, Komárek, Řehoř - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Šebek - Tom. Chroust, Zoufalý, Tad. Chroust.

Boleslavský tým mezi jihoměstskými paneláky v Praze neměl ten nejlepší úvod - ve druhém střídání smolně inkasoval, po srovnání Tadeáše Chrousta musel znovu dotahovat po obdržené brance v oslabení (2:1 pro Chodov). 

Pak ale mužstvo vedené trenérem Petrem Novotným ukázalo, že dokáže být nebezpečné též v menším počtu hráčů na hřišti. Natov ve čtyřech srovnal, což byla mimochodem už šestá boleslavská branka v oslabení v sezoně. 

Tadeáš Chroust po hezké souhře svého útoku skóroval zkraje druhé třetiny podruhé a od té chvíle už měla zápas v moci Boleslav. Bína po výběhu z rohu zvýšil na 4:2, po něm měl dvakrát gólové slovo Šebek (5:2 a 6:2), a když Suchánek v 52. minutě přidal sedmou boleslavskou trefu, domácí okamžitě reagovali oddechovým časem a hrou v šesti bez brankáře. Vytěžili ale "jen" Majerovu trefu zblízka. 

V závěru byl faulován Zakonov a v početní výhodě Curney završil skóre na 8:3 pro Boleslav a zároveň jako první florbalista v historii základní části české ligy zaokrouhlil počet gólů na 400. 

Mladá Boleslav má po úterku 49 bodů stejně jako vedoucí Vítkovice a v sobotu si zahraje na jejich hřišti o průběžné první místo v tabulce.