Vyhlašujeme hráče měsíce! Komu patří premiérová ocenění?
15. února 2021

Vyhlašujeme hráče měsíce! Komu patří premiérová ocenění?

Každý měsíc nově Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav ocení v každé mládežnické kategorii hráče měsíce. Proč? Protože florbal žije dál, i když soutěže zrovna stojí. Nejde jen o góly a body, chceme ukázat inspirativní příběhy pro ostatní. Těší nás zaujetí hráčů, jejich pracovitost, tréninková morálka či pokroky v dovednostech.

“V každé kategorii chceme ocenit úsilí našich hráčů a vyzdvihnout správný příklad pro ostatní,” říká mladoboleslavský šéftrenér Petr Novotný. “Nehledáme nutně hráče, který nastřílí nejvíc gólů za měsíc, ale bereme v potaz aktuální zaujetí kluků pro sport, přístup nebo dílčí úspěchy v rámci sebezlepšování.”

Volbu hráče měsíce v každé kategorii má na starosti trenérský tým. Oceněného čeká i drobná odměna z Made in Bolka Shopu - pro měsíc leden je to zimní kulich.

A kdo jsou tedy ti úplně první ocenění za leden 2021? 

Začínáme od nejmenších.

Přípravka: David Novotný

Roste v Bolce další bombarďák Novotný? Ano, je to možné! Osmiletý David je synovcem Petra Novotného, klubové legendy a kouče mladoboleslavského superligového týmu. "Na strejdu jsem se rád chodil dívat, jak hraje," říká David. Sám začínal s hokejem, teď už se druhým rokem věnuje florbalu. 

Davida baví tréninky venku a trenér Václav Mlsna popisuje jeho postupné zlepšování: "Když k nám David přišel, dobře si rozmýšlel každý krok, jestli má vůbec smysl běžet. Ale motivovali jsme ho a povzbuzovali a teď jde do každé činnosti na tréninku "po hlavě" s plným nasazením. Zlepšil se i v jiných činnostech, ale v nasazení je jeho pokrok největší."

Elévové: Miroslav Zvěřina

Desetiletý Míra poprvé přišel do mladoboleslavského klubu loni v září a jeho trenér Tadeáš Chroust vyzdvihuje pokrok, který Míra za tu dobu udělal. “Navzdory složitějším podmínkám venku se zlepšil při práci s florbalkou.” Oceňuje také jeho nadšení pro sport a pohyb obecně: “Míra se hodně snaží, trénuje také individuálně. Za svůj přístup si ocenění zaslouží a věřím, že mu nadšení vydrží.”

Přestože současný stav umožňuje tréninky maximálně venku ve dvojicích, i to Míra bere: “Aspoň se můžeme hýbat a nesedíme doma. Sice to není jako trénovat v hale, ale i tak mě to baví.” A co nejvíc? “Hlavně hra a taky skákání přes švihadlo.”

Moc už se těší zpátky do haly: “Venku je to sice super, ale já už bych se taky rád naučil víc ovládat florbalku, což venku moc nejde. Doufám, že v létě zase budou turnaje a taky náš kemp!”

Mladší žáci: David Karan

David kromě florbalu hraje také tenis, má rád basket, fotbal, stolní tenis, bruslení, lyžování i snowboard. Proto nepřekvapí, že ho ve škole baví tělocvik, ale sám říká: "Docela mám rád i matematiku a češtinu." Za svou přednost považuje fyzičku a chtěl by se zlepšit v důrazu.

Trenér Jakub Gruber přiznává, že adeptů na ocenění by se v lednu v jeho kategorii našlo více: "Ať už z pohledu docházky, odvedené práce v rámci tréninků nebo viditelného zlepšení v konkrétních činnostech." A v případě Davida zmiňuje ještě jednu důležitou vlastnost: "S Davidem je dobrá komunikace v tréninku i mimo něj, což je obzvlášť v dnešní době zásadní. Jsem rád, že máme v týmu takové typy hráčů." Zmiňuje také, že podobně poctivých hráčů má ve svém týmu víc a už se těší na vyhlašování v únoru. 

Starší žáci: Daniel Bruntz

Dan patří do českého výběru U-14 západ a trenér Jakub Bína vyzdvihuje jeho všestrannost: "Dan má talent na více sportů. Svou bojovností a šikovností se vyrovnává starším klukům." Vidí v něm potenciál do budoucna a říká: "Ocenění si zasloužil za své poctivé plnění individuálních tréninků a účast i chuť v každém společném tréninku."

Nadšení pro florbal potvrzuje i Dan: "Hraju od osmi let a baví mě to úplně maximálně. Dělám všechno poctivě na sto procent, abych se postupně zlepšoval a zlepšoval." A prozrazuje: "Když jsem byl malý, tátovi jsem slíbil, že jednou dám gól na mistrovství světa." Budeme rádi, když to klapne... 

Dorostenci: Jan Plášil 

Honza si v Boleslavi nejdřív vyzkoušel tréninky při květnovém Draftu Made in Bolka. V létě sem přestoupil z Floorball Clubu Falcon a trenér Martin Šácha popisuje, že zápal mu vydržel doteď: “Své nadšení si udržuje i nyní, kdy je to pro všechny vzhledem k okolnostem velmi náročné. Za to mu patří ocenění hráče měsíce.”

Honza, ročník 2004, sice se svými novými spoluhráči stihl jen pár dorosteneckých a juniorských zápasů zkraje sezony, ale makat bude dál: “Ocenění mě překvapilo a zároveň potěšilo. Je to pro mě motivace, abych se dál zlepšovat.”

Junioři: Adam Hájek

Adam začínal s florbalem v sedmi letech. Předloňskou sezonu sice vynechal kvůli studiu v zámoří, ale jen co se z dobrodružství v USA vrátil, popadnul florbalku znovu a zapojil se zpátky mezi své kamarády. “Adam svědomitě plní individuální plány, čímž jde ostatním hráčům příkladem a ocenění za leden si jednoznačně zaslouží,” vysvětluje trenér Martin Šácha.

Koneckonců, Adam s osobitou dávkou kreativity plnil i nedávné Boleslavské výzvy. Jak sám říká, ocenění za leden ho motivuje. “I když nemůžeme trénovat v hale, jsem rád, že aspoň v rámci individuálních tréninků se můžeme udržovat v kondici.”

Taky připojuje vzkaz ostatním: “Doufám, že ocenění bude inspiraci i pro ostatní, zvláště mladší členy našeho týmu. Věřím, že se brzo společně vrátíme k tréninkům v hale a přeji všem pevné zdraví. Sportu a florbalu zvlášť ZDAR!”