Pardubice - Boleslav 3:12, lídři ligy nepřipustili komplikace
8. února 2021

Pardubice - Boleslav 3:12, lídři ligy nepřipustili komplikace

I po posunu do čela Livesport Superligy je Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav při chuti. V pondělní dohrávce 1. kola zvítězil tým trenéra Petra Novotného v Pardubicích 12:3. Hattricky nastříleli Martin Tokoš a Jan Natov. U čtyř gólů asistovali Milan Tomašík a Jiří Curney. Ve třetí třetině zažil premiéru v nejvyšší soutěži brankář Marek Macík.

SOKOLI Pardubice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 3:12 (2:5, 1:5, 0:2)

Branky a nahrávky: 8. Černý (Savický), 16. Oubrecht (Teichman), 27. Pakosta (Žáček) - 2. Tokoš (Šebek), 4. Natov (Curney), 13. Höffer (Zoufalý), 17. Šebek (Tomašík), 18. Suchánek (Tomašík), 21. Korych (Curney), 28. Šebek (Suchánek), 29. Natov (Curney), 32. Tokoš (Zakonov), 37. Tokoš (Tomašík), 52. Suchánek (Tomašík), 55. Natov (Curney). Rozhodčí: Kropáček, Novák. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:3. V oslabení: 1:1. Bez diváků. 

Mladá Boleslav: Bauer (41. Macík) - Krzyžanek, Gruber, Zakonov, Suchánek, Řehoř, Höffer - Korych, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Šebek - Tom. Chroust, Zoufalý, Tad. Chroust - Kučera. 

Den po skončení reprezentačního soustředění, jehož se účastnila i boleslavská čtveřice Bauer, Gruber, Řehoř, Bína, mířil středočeský tým k dohrávce 1. kola do Pardubic. V původním zářijovém termínu se nehrálo kvůli covidu. 

Kouč Novotný nechal odpočívat Bínu, jehož v prvním útoku nahradil junior Korych vracející se po zranění. Zpátky naskočil i obránce Höffer, nově už s vysokoškolským titulem Ing. 

A dění na hřišti? Boleslav jej měla podle předpokladů pod kontrolou. Sokoli, které určitě povzbudily dvě předchozí domácí výhry nad Otrokovicemi a Vinohrady, se dvakrát vzepjali soupeři a v první třetině dokázali snížit ze svého pohledu na 1:2 a 2:3. Jinak si ale Boleslav budovala náskok. 

Důležitá byla pasáž před polovinou druhé třetiny, kdy dvě přesilovky v rychlém sledu proměnili Šebek (7:3) a Natov (8:3). Do druhé pauzy ještě dvěma trefami Tokoš zkompletoval svůj hattrick. 

Do třetí třetiny nasadil kouč Novotný gólmana Macíka, který čerstvě ve svých dvaceti letech zažil superligový debut. Během svých dvaceti minut v bráně neinkasoval a přes celé hřiště mohl sledovat, kterak Suchánek využívá třetí boleslavskou přesilovku v zápase a Natov brzy poté kompletuje druhý boleslavský hattrick v utkání. 

Hosté zvítězili 12:3 a v pátek v Praze na Vinohradech budou moci zaútočit na dvacáté vítězství v sezoně v řadě.