Liberec - Boleslav 5:9, popáté v řadě venku a další tři body
14. února 2021

Liberec - Boleslav 5:9, popáté v řadě venku a další tři body

Pětkrát v řadě nastoupil Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav v Livesport Superlize na venkovních hřištích a své pomyslné turné po halách soupeřů zakončil vítězstvím 9:5 v Liberci. Celkově to byla již 21. výhra za sebou. V sobotu 20. února se lídři soutěže po čtyřech týdnech vrátí domů, vyzvou Spartu.

FBC Liberec - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 5:9 (0:1, 2:4, 2:4)

Branky a nahrávky: 25. Ferdan (Bitman), 26. Stránský (Valeš), 44. Stránský (Wiener), 57. Ferdan (Kárník), 59. Stránský (Valeš) - 18. Tad. Chroust (Tom. Chroust), 28. Tomašík (Tokoš), 34. Tad. Chroust (Komárek), 38. Tokoš (Tomašík), 39. Natov (Gruber), 43. Tad. Chroust (Komárek), 48. Tomašík (Tokoš), 50. Curney (Natov), 59. Tad. Chroust (Komárek). Rozhodčí: Bališ, Varga. Vyloučení: 2:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Bez diváků. 

Mladá Boleslav: Bauer - Krzyžanek, Gruber, Zakonov, Suchánek, Řehoř, Komárek - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Šebek - Tom. Chroust, Zoufalý, Tad. Chroust.

Mladá Boleslav mířila do Liberce s vědomím, že Severočeši už v probíhající sezoně dokázali obrat o body Vítkovice, Chodov či Tatran a také první polovina ukázala, že očekávání náročného zápasu bylo správné. 

Jediný gól první třetiny vstřelil Tadeáš Chroust poté, co obral o míček Kopeckého a rychle si ho vyměnil se svým bratrem Tomášem.

Liberecké povzbudilo, když zkraje druhé části otočili na 2:1, ale ještě lepší obrátka skóre vyšla hostům. Na 2:2 srovnal Tomašík, pak po polovině zápasu výborně chytajícího Mücka nahradil Ponomarev a Boleslavští ho do přestávky dokázali překonat třikrát, konkrétně svým druhým gólem Tadeáš Chroust, Tokoš a Natov. 

Třetí třetinu ozdobil Tadeáš Chroust dalšími dvěma brankami a příjemný byl také konečný výsledek. Boleslav vyhrála v Liberci 9:5. Po pondělním dovozu tří bodů z Pardubic a páteční výhře na Vinohradech tedy zvládla i třetí utkání v tomto týdnu. 

O nadcházejícím víkendu se svěřenci trenéra Petra Novotného vrátí domů - v sobotu od 17 hodin nastoupí proti Spartě.