Boleslav - Black Angels 16:6, přesvědčivý vstup do play-off
27. března 2021

Boleslav - Black Angels 16:6, přesvědčivý vstup do play-off

Ještě než tým Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav rozehrál play-off, v rámci sobotního programu převzal Prezidentský pohár pro vítěze základní části Livesport Superligy. Pak na hřišti udělal první úspěšný krok i v rámci vyřazovací fáze. Nad Black Angels zvítězil přesvědčivě 16:6 a před nedělním pokračováním vede v sérii 1:0.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - Black Angels 16:6 (4:0, 5:3, 7:3).

Branky a nahrávky: 3. Komárek (Tom. Chroust), 5. Šebek (Tomašík), 9. Suchánek (Tomašík), 16. Bína (Curney), 21. Tomašík (Šebek), 22. Komárek (Řehoř), 26. Krzyžanek (Curney), 28. Tomašík (Šebek), 30. Natov (Curney), 47. Natov (Curney), 49. Curney (Bína), 51. Šebek (Suchánek), 51. Curney (Natov), 51. Komárek (Bína), 56. Natov (Curney), 58. Tomašík (Natov) - 26. Hromada (Renčín) , 30. T. Hanák (Bauman), 34. M. Boček (Renčín), 42. Obuškevič (Král), 46. J. Boček (M. Boček), 54. T. Hanák. Rozhodčí: Drápal, Pospíšil. Vyloučení: 0:3, navíc Král (Black Angels) 5 minut. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Bez diváků.

Mladá Boleslav: Bauer - Krzyžanek, Gruber, Zakonov, Suchánek, Řehoř, Komárek - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Šebek - Tom. Chroust, Hemerka, Tad. Chroust.

Z rukou prezidenta Českého florbalu Filipa Šumana převzal mladoboleslavský kapitán Jan Natov Prezidentský pohár udělovaný za prvenství v základní části. Trofej má tříletou historii a i napotřetí patří Mladé Boleslavi. 

U ceremoniálu byla i veverka Štěpánka, nová posila klubu. Mladá Boleslav svého maskota představila den před vstupem do play-off on-line formou hudebního videoklipu.

Poprvé za Mladou Boleslav nastoupil Adam Hemerka, který do klubu přestoupil krátce před únorovou uzávěrkou přestupů z Hattricku Brno. 

Nováček v sestavě byl u toho, když domácí otevřeli skóre. Celkově byl vstup Boleslavi do čtvrtfinále jistý, po první třetině vedla 4:0, po druhé 9:3 a směřovala k prvnímu bodu v sérii.

Hned zkraje třetí třetiny mohl Tomašík dovršit hattrick, dělila ho od něj jen konstrukce branky. Na druhé straně se Black Angels dokázali přiblížit ze svého pohledu na skóre 5:9, ale domácí nepřipustili žádné drama a dovedli zápas k vítězství 16:6. Hattricky si připsali postupně Komárek, Natov a Tomašík.

Druhé utkání se hraje v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi v neděli 28. března od 14.30 hodin. Přímý přenos vysílá ČT sport.