Black Angels - Boleslav 4:9, třetí výhra a v sobotu o postup
2. dubna 2021

Black Angels - Boleslav 4:9, třetí výhra a v sobotu o postup

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav vede ve čtvrtfinálové sérii play-off Livesport Superligy nad Black Angels už 3:0 na zápasy. Třetí bod přidali vítězové základní části v pražských Kbelích, kde zvítězili 9:4. V sobotu mohou na stejném místě dovršit postup do semifinále.

Black Angels - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 4:9 (3:3, 1:2, 0:4)

Branky a nahrávky: 13. Renčín (M. Boček), 14. J. Boček (M. Boček), 18. Bouček (Renčín), 34. Hněvkovský - 1. Curney, 7. Tokoš (Tomašík), 14. Bína (Natov), 26. Bína (Curney), 31. Gruber (Komárek), 44. Suchánek (Tomašík), 47. Hemerka (Curney), 51. Tomašík, 60. Natov. Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:2. Bez diváků. Stav série: 0:3.

Mladá Boleslav: Bauer - Hemerka, Gruber, Zakonov, Suchánek, Komárek, Höffer - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík. Šebek - Tom. Chroust, Řehoř, Tad. Chroust. 

Trenér Petr Novotný musel udělat úpravy v sestavě, protože zdravotní problémy nepustily do hry obránce Krzyžanka, jehož místo zaujal Hemerka. 

A byl to mladoboleslavský nováček, který patřil k nejlepším na hřišti. Byl u toho, když hosté v Praze otevřeli skóre, konkrétně Curney, pro něhož to byl 96. gól v play-off nejvyšší soutěže, čímž si přivlastnil další z rekordů. 

Boleslavští vedli v první třetině 2:0 a 3:1, přesto do šatny nemohli odcházet moc spokojení, protože Black Angels se dotáhli na 3:3.

Pak už hosté jen vedli, premiérový gól v boleslavských barvách při svém třetím startu si připsal ve třetí třetině Hemerka (na 7:4), důležitá byla také o chvíli později proměněná standardka v podání Tomašíka (8:4). 

Domácí zkoušeli v závěrečných sedmi minutách hru bez brankáře, ale gól nedali, a to ani při vylepšené hře 6 na 4 při boleslavském vyloučení. Bínovi se sice nepovedlo završit hattrick z trestného střílení, navíc pak trefil i tyčku prázdné brány. Poslední slovo měl Natov 29 vteřin před koncem skórující na 9:4.

Boleslav vede v sérii 3:0 na zápasy a v sobotu ve Kbelích může rozhodnout o postupu. Hrát se bude opět od 18.00 hodin.