Začíná semifinálová série s Chodovem
27. dubna 2021

Začíná semifinálová série s Chodovem

Takřka čtyřtýdenní čekání na pokračování play-off Livesport Superligy se chýlí ke konci. Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav v neděli 2. května rozehraje semifinále proti FAT PIPE Florbal Chodov. Hraje se od 16.00 hodin. O den později se pokračuje v přímém přenosu ČT sport od 17.00 hodin.

Už jen čtyři týmy mohou pomýšlet na superligový titul. Společně s Mladou Boleslaví zůstali ve hře ještě florbalisté Vítkovic, Sparty a Chodova. Boleslav si coby vítěz základní části mohla vybrat ze dvou pražských soupeřů a zvolila Chodov. 

Boleslavští už při své volbě zdůrazňovali, že ani jedna varianta není vyloženě lehčí či výhodnější. Očekávají náročný boj, ostatně jaké jiné by to v semifinále mělo být... 

"Chodov bude kvalitní ve hře s míčkem, stráví více času v útočném pásmu a my na to musíme být připravení," řekl před semifinálovým startem boleslavský trenér Petr Novotný v pořadu Inside Bolka. 

Netradičně dlouhou pauzu před semifinále, kterou zapříčinila ochranná zóna, se boleslavský tým snažil využít maximálně efektivně. "Hned po čtvrtfinále jsme měli pár volnějších dnů a léčili jsme některé šrámy. Brzy jsme ale najeli na obvyklý tréninkový režim. Snažíme se do něj zapojit co nejvíce prvků, které by měly v semifinále fungovat," podotkl Novotný. 

Chodov v atraktivním čtvrtfinále vyřadil Bohemians 4:2 na zápasy. Aktuální série bude reprízou semifinále play-off 2019,  které Boleslav ovládla 4:0 na zápasy, ale po velmi těsných dílčích výsledcích (doma 6:3 a 4:2, venku 5:3 a 5:3). Vzájemné zápasy v této sezoně vyznívají také pro Boleslav: doma vyhrála 4:3 po nájezdech a venku 8:3. A co v play-off? 

Po zápasech v Městské sportovní hale v neděli a v pondělí se série přesune do Prahy. Na Jižním Městě se bude hrát v sobotu 8. května (16.00) a v neděli 9. května (18.00). 

Boleslavský program

Neděle 2. května, 16.00, MSH Mladá Boleslav (1. semifinále)
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FAT PIPE Florbal Chodov 
Textový on-line přenos / Videopřenos TV Český florbal

Pondělí 3. května, 17.00, MSH Mladá Boleslav (2. semifinále)
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FAT PIPE Florbal Chodov 
Textový on-line přenos / iVysílání ČT sport

Soupisky týmů

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav

FAT PIPE Florbal Chodov

Facebook Český florbal | Instagram Český florbal