Boleslav - Chodov 8:5, po špatném úvodu se povedl obrat
2. května 2021

Boleslav - Chodov 8:5, po špatném úvodu se povedl obrat

Po téměř čtyřtýdenní přestávce pokračuje play-off Livesport Superligy, Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav v neděli rozehrál semifinále proti FAT PIPE Florbal Chodov. První bod v sérii patří domácím za otočku z 0:3 a 2:4 na konečných 8:5. Druhé utkání se hraje hned v pondělí 3. května od 17.00 hodin v přímém přenosu ČT sport.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FAT PIPE Florbal Chodov 8:5 (0:3, 3:1, 5:1)

Branky a nahrávky: 22. Natov (Curney), 28. Curney (Hemerka), 40. Bína, 44. Zakonov (Bína), 44. Šebek (Tokoš), 51. Curney (Bína), 56. Tomašík (Šebek), 60. Curney (Bína) - 9. M. Pohráský (Horký), 13. Jeremiáš (Ondrušek), 16. Sýkora (Horký), 34. Mikeš (Sýkora), 57. M. Vávra (Ondrušek). Rozhodčí: Bališ, Varga. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1. Bez diváků. Stav série: 1:0.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Hemerka, Gruber, Zakonov, Suchánek, Řehoř, Krzyžanek - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík. Šebek - Tom. Chroust, Komárek, Tad. Chroust.

Mladá Boleslav do semifinále vstoupila mizernou úvodní třetinou, v jejímž úvodu trefili tyčky Tomáš Chroust se Šebkem, a pak domácí třikrát inkasovali z holí Podhráského, Eremiáše a Sýkory.

Následovala tak stíhací jízda, jíž odstartovali Natov a Curney. Komplikací byl po polovině druhé třetiny Mikešův gól, po němž Chodov vedl 4:2. Ještě před druhou přestávkou vstřelil kontaktní branku Bína. 

Kýžený obrat se povedl hned v úvodu třetí třetiny, Zakonov nejprve srovnal na 4:4 a Šebek o 14 vteřin později poslal Bolku poprvé v utkání do vedení. Ještě líp se domácím dýchalo v 51. minutě po trefě Curneyho na 6:4. A když čtyři minuty před koncem Tomašík proměnil přesilovku v sedmou trefu, museli hosté honem do šesti a hry bez brankáře.

V ní se prosadil Marek Vávra, ale na počátku závěrečné minuty Bína posunul míček před prázdnou bránu Curneymu, který uzavřel hattrick a hlavně boleslavské vítězství 8:5.

Semifinále pokračuje v pondělí od 17.00 hodin v přímém přenosu ČT sport.