Young guns! Představujeme pět nováčků týmu
1. července 2021

Young guns! Představujeme pět nováčků týmu

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav představuje pětici nových posil. Mladých pušek! Všechny spojuje narození po roce 2000, velké odhodlání pracovat na sobě, zlepšovat se a zažít společné úspěchy. Bolka vítá v týmu Dominika Beneše, Miroslava Fořta, Petra Koláčného, Matěje Pěničku a Lukáše Punčocháře.

V úterý Mladá Boleslav oficiálně oznámila odchody, nyní je na řadě představení nováčků. 

Těmi jsou Dominik Beneš z ACEMA Sparta Praha, Miroslav Fořt z Florbal Ústí, Petr Koláčný z Hu-Fa Panthers Otrokovice, Matěj Pěnička z FbŠ Bohemians a Lukáš Punčochář z Bulldogs Brno. Všichni by v novém klubu měli působit do června 2024 s opcí na další sezonu.

“Věříme, že jde o hráče s maximální perspektivou a jsou těmi správnými pro náš klub. Jednání nebyla snadná, o všechny kluky byl velký zájem. Zároveň byla trochu bariérou naše špičkovost, protože každý hráč, který k nám přichází, musí prokázat jistou dávku odvahy a sebevědomí. Těšíme se na společnou práci - na to, že budeme moci zkvalitnit celý tréninkový proces, jít do většího detailu a pracovat na tom, aby naše hra byla co nejlepší,” říká generální manažer klubu Tomáš Pacák. 

Kdo je kdo? Tady jsou vizitky všech nováčků

Dominik Beneš

(*31. 7. 2001, 19 let, poslední klub: ACEMA Sparta Praha)

  • juniorský mistr světa 2019 
  • český reprezentant (v aktuálním výběru pro soustředění na Slovensku)
  • odchovanec Florbal Ústí
  • v poslední sezoně nastupoval v Livesport Superlize za Spartu (31 zápasů: 20 gólů, 12 asistencí) 

Pohled Dominika Beneše: “Troufám si říct, že kvalita boleslavského týmu je nejlepší v Česku. To mě motivovalo jít do klubu a hrát po boku těch nejlepších. S Tomášem Pacákem jsme byli v kontaktu delší dobu, boleslavskou variantu jsem řešil už loni o prázdninách, ale nakonec jsem i kvůli skloubení se střední školou zvolil Spartu. Teď mám za sebou úspěšně maturitu a myslím, že tohle je další správný krok v mé kariéře.”

Pohled generálního manažera Tomáše Pacáka: “Dominika jsme sledovali přes tři sezony, poslední rok jsme jednali hodně intenzivně. Zastavení první ligy kvůli covidu přineslo peripetie, které měly vliv na to, že šel do Sparty, kde byl klíčovým hráčem. Zároveň jsme ale věděli, že se před koncem sezony bude rozhodovat o svém dalším kroku. Jsme rádi, že jsme se domluvili na dlouholeté spolupráci. Věříme, že Dominik je velkou budoucností českého florbalu a chceme, aby u nás svou kariéru správně rozvinul.”

Pohled trenéra Petra Novotného: “Dominik je velmi všestranný, umí hrát na všech postech a na svůj věk je i velmi psychicky vyspělý. Za jeho největší vzácnost považuji to, jak dokáže být produktivní, je velmi gólový. Myslím, že je to hráč pro velké zápasy a může patřit k tomu nejlepšímu, co český florbal má.”

Miroslav Fořt

(*19. 8. 2001, 19 let, poslední klub: Florbal Ústí)

  • bývalý mládežnický reprezentant
  • odchovanec Florbal Ústí
  • jeho poslední sezonu významně ovlivnilo přerušení první ligy kvůli covidu

Pohled Miroslava Fořta: “Přestup do Mladé Boleslavi je pro mě obrovská výzva, v tuhle chvíli asi největší možná. Cítím, že jdu do klubu, který mi může nabídnout nejlepší individuální rozvoj kariéry a můžu se tady hodně posunout. Zároveň chci nakopnout kariéru po zranění kolene, které jsem utrpěl před dvěma lety. Taky mě do Bolky táhlo i to, že tu společně můžu dál hrát s Dominikem Benešem.”

Pohled generálního manažera Tomáše Pacáka: “Podobně jako Dominika, i Míru registrujeme od čtvrtfinálového turnaje dorostenců v roce 2018, kdy na sebe narazily naše kluby. O Míru jsme měli zájem. Jakmile bylo jasné, že v našich obranných řadách bude několik odchodů, naše jednání byla intenzivnější. Jsem rád, že oba ústečtí kluci budou společně pokračovat u nás. Ačkoliv má za sebou Míra zranění a nejvyšší soutěž nikdy nehrál, věřím, že poctivou a pokornou prací přispěje k naší úspěšné budoucnosti.”

Pohled trenéra Petra Novotného: “Míra je rychlostním typem hráče, který sice nemá zkušenosti s nejvyšší soutěží, ale dlouhodobě patří k nejlepším hráčům svého ročníku a vzešel ze silné generace kluků z Ústí nad Labem. Vnímám jeho velkou chuť a odhodlání vést sportovní život, jaký jsme schopní mu nabídnout, což je v tuto chvíli to nejklíčovější.”

Petr Koláčný

(*2. 5. 2000, 21 let, poslední klub: Hu-Fa Panthers Otrokovice)

  • juniorský mistr světa 2019 
  • bronzový juniorský medailista 2017
  • odchovanec Bulldogs Brno
  • v 21 letech už má za sebou 112 zápasů v nejvyšší soutěži

Pohled Petra Koláčného: “Věděl jsem, že v Boleslavi se florbal dělá dobře, přistupuje se tu k němu profesionálně a tímto směrem se chci ubrat i já, chci se zase posunout o krok dál. Těším se, že tu budu moci spolupracovat s legendami českého florbalu. Moc dlouho jsem se nerozmýšlel. Hned po prvním telefonátu s Tomášem Pacákem jsem si řekl: Já do Boleslavi půjdu! Už jsem poznal Brno, žil jsem v Otrokovicích a teď se těším do Mladé Boleslavi.”

Pohled generálního manažera Tomáše Pacáka: “Od Petra jsem cítil velký zájem posunout svou kariéru dál. Během sezony jsme byli v kontaktu a bez komplikací jsme se domluvili. Též Otrokovice respektují jeho odhodlání rozvinout svůj potenciál v prostředí, které bude ještě více stimulující. Věřím, že v našem tréninkovém procesu se může hodně zlepšit.”

Pohled trenéra Petra Novotného: “Navzdory svému poměrně nízkému věku má hodně zkušeností z ligy, startoval i na dvou juniorských světových šampionátech. Z toho, jak jsem Petra stihl poznat, cítím, že je to velmi srdečný člověk. Vnímám jeho velkou chuť začít novou etapu ve florbalové životě. Myslím, že to bude výborný týmový hráč.”

Matěj Pěnička 

(*12. 4. 2002, 19 let, poslední klub: FbŠ Bohemians)

  • juniorský reprezentant (v aktuálním výběru pro soustředění na Slovensku)
  • ve své první superligové sezoně nastřílel 33 gólů
  • část posledního ročníku strávil ve Švédsku v FBC Lerum

Pohled Matěje Pěničky: “Variant, kde hrát, jsem měl víc, ale Bolka mě přesvědčila. Poznal jsem, jak chce florbal dělat a shoduje se to přesně s tím, jak tomu já věřím. Moc se mi líbí profesionalita celého klubu a mentální nastavení lidí ve vedení. Očekávám super tréninkové možnosti v maximálním tempu se skvělými hráči, profesionální přístup a podporu ve sportovním i mimosportovním životě hráče. Moc se těším, až si poprvé zahraju za Bolku.”

Pohled generálního manažera Tomáše Pacáka: “Začátkem kalendářního roku se k nám dostala informace, že se Matěj bude zabývat svou budoucností. Vstoupili jsme proto do jednání, které dospělo k tomu, že si Matěj z několika možností včetně těch zahraničních vybral naši nabídku. Jde do značné konkurence, ale věřím, že díky svému přístupu, chuti se zlepšovat a celkově osobnímu nastavení u nás uspěje. Zároveň by u nás měl působit jako trenér mládeže.”

Pohled trenéra Petra Novotného: ”Navzdory svému nízkému věku má Matěj za sebou velmi úspěšnou sezonu v nejvyšší soutěži. Přivádíme ho jako hráče silného v koncovce - je to věc, ve které se sám nejvíc vidí. V jeho letech je velmi inspirující jeho profesionalita. Jako zásadní vnímám Matějův přístup ke sportu a trénování. Proto nevidím důvod, proč by u nás neuspěl. Myslím, že naše sportovní prostředí mu v jeho vývoji může hodně pomoci.”

Lukáš Punčochář 

(18. 11. 2002, 18 let, poslední klub: Bulldogs Brno)

  • juniorský reprezentant (v aktuálním výběru pro soustředění na Slovensku)
  • v minulé sezoně debutoval v Livesport Superlize za FbŠ Bohemians
  • část posledního ročníku strávil také ve finském klubu Westend Indians
  • odchovanec Bulldogs Brno

Pohled Lukáše Punčocháře: “Bolka je nejlepší klub v Česku, její přístup a celkové fungování mě zaujalo, zázemí a podmínky jsou špičkové. Byla by škoda si nevyzkoušet florbal na takřka profesionální úrovni. Nakonec jsem se rozhodoval mezi Bolkou a Bohemkou. Sledoval jsem letošní Superfinále, vybavuju si i atmosféru těch předchozích a bylo to něco neuvěřitelného. Sám bych to chtěl zažít.”

Pohled generálního manažera Tomáše Pacáka: “O Lukáše byl velký zájem. I s ohledem na zastavenou první ligu mužů jsme spolu komunikovali už během minulé sezony. Z různých důvodů, které pro něj v tu chvíli byly výhodnější, si vybral pro střídavé hostování Bohemku. Tam nakonec sezonu i dohrál, ale byli jsme dál v kontaktu a náš zájem o Lukáše trval. Jsme rádi, že si pro své další angažmá vybral právě Boleslav.”

Pohled trenéra Petra Novotného: “Punča je vysoký, atletický typ, dovednostně velmi vybavený a charakterově dobrý kluk. Má zkušenosti z mládežnické reprezentace, zahraničí, nakouknul už také do nejvyšší soutěže. Těším se na spolupráci, protože hráčů jeho kvalit a somatotypu není mnoho.”

Pětice nováčků už s týmem v úterý 29. června zahájila přípravu na novou sezonu.