Chodov - Boleslav 4:5 v prodl., rozhodl Beneš
17. září 2021

Chodov - Boleslav 4:5 v prodl., rozhodl Beneš

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav si veze z prvního venkovního utkání nové sezony dva body. Na pražském Jižním Městě zvítězil 5:4 v prodloužení nad FAT PIPE Florbal Chodov, rozhodl Dominik Beneš. Už v neděli se úřadující čeští mistři představí doma, od 17.00 hodin se hraje utkání proti Black Angels.

FAT PIPE Florbal Chodov - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 4:5 v prodloužení (1:1, 1:1, 2:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Řezáč (Kafka), 29. Eremiáš (Majer), 4š. M. Vávra (Majer), 50. Ondrušek (Skřivánek) - 12. Beneš (Curney), 28. Chroust (Tokoš), 51. Tokoš (Tomašík), 51. Bína (Koláčný), 62. Beneš (Natov). Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváků: 120. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Fořt, Natov, Zakonov, Suchánek, Koláčný - Beneš, Curney, Pěnička - Bína, Tomašík, Gruber - Tokoš, Punčochář, Tad. Chroust. 

Mladoboleslavský tým se vrátil na Chodov po čtyřech měsících od úspěšné vzájemné série v semifinále play-off, přes které tým trenéra Petra Novotného přešel do bitvy o titul.

Mnohé se od té doby změnilo: úřadující mistři obměnili svůj tým, změnami prošel i Chodov nastupující bez zkušených Mikeše či bratrského dua Koutných. Z Boleslavi se na Jižní Město přesunul Komárek. 

Utkání nevybočilo ze úrovně a průběhu vzájemných střetů z posledních let. Hrál se solidní florbal a výsledkově velmi vyrovnaný. Výborní brankáři - na chodovské straně Šimůnek a na boleslavské Bauer - v prvních dvou třetinách nedovolili střelcům víc než jeden gól.

Ve třetí třetině se Chodov dostal poprvé do vedení a rovnou i dvoubrankového, které zlikvidovali Tokoš s Bínou v 51. minutě v rozmezí 14 vteřin.

Stav 4:4 vydržel do prodloužení, které přesně po 61 vteřin uťal rozhodujícím gólem Beneš.

Už v neděli 19. září se Boleslav představí doma, v Městské sportovní hale hraje od 17.00 hodin proti pražským Black Angels.