Boleslav - Black Angels 6:5 v prodl., další dva body pro mistry
19. září 2021

Boleslav - Black Angels 6:5 v prodl., další dva body pro mistry

Podruhé během tří dnů si Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav zahrál prodloužení - a podruhé ho zvládl vítězně. Po dvou bodech z Chodova porazil v nastavení i Black Angels. V čase 62:11 rozhodl o boleslavském vítězství 6:5 Milan Tomašík.

Předýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - Black Angels 6:5 v prodl. (2:0, 0:3, 3:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Suchánek (Fořt), 19. Natov (Tomašík), 41. Natov (Tomašík), 42. Curney z trestného střílení, 44. Natov (Suchánek), 63. Tomašík (Suchánek) - 26. T. Hanák (R. Hanák), 29. Bouček (Burian), 34. M. Boček (J. Boček), 42. R. Hanák (T. Hanák), 46. M. Boček (Neklan). Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1. Diváků: 280.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Fořt, Gruber, Zakonov, Suchánek, Koláčný - Beneš, Curney, Pěnička - Tokoš, Tomašík, Natov - Bína, Punčochář, Tad. Chroust.

Po pátečním souboji s Chodovem, nedávným semifinálovým sokem v posledním play-off, připravil  superligový kalendář Mladé Boleslavi i duel s protivníkem ze čtvrtfinále, tedy Black Angels. 

A ačkoliv domácí díky trefám Suchánka a Natova po první třetině vedli 2:0, zápas to nebyl vůbec snadný, ba naopak.

V průběhu druhé dvacetiminutovky se hosté vrátili do hry, zaskočili Boleslav účinnou hrou a Tomáš Hanák, Bouček a Matěj Boček překlopili skóre na 3:2. V závěru prostředního dějství domácí vystupňovali tlak, ale vyrovnat z něj nedokázali, takže před třetí třetinou před nimi ležel těžký úkol. 

Hned na jejím začátku v rozmezí 34 vteřin skórovali Natov (3:3), Radek Hanák (3:4) a z trestného střílení Curney (4:4), takže drama pokračovalo.

Na necelé dvě minuty se domácí ještě dostali do vedení (5:4), protože Natov zkompletoval hattrick, ale Matěj Boček poslal zápas do prodloužení. Pro Boleslav to bylo už druhé nastavení během tří dnů - a znovu ho zvládla vítězně. Po hezké kombinaci v čase 62:11 rozhodl Tomašík. 

Teď Mladou Boleslav čekají dvě cesty k soupeřům: v pátek v rámci 4. kola Poháru Českého florbalu do Stochova, kde si zahraje proti FbC Barracudas Slaný a v neděli na Livesport Superligu do Pardubic.