Boleslav - Bohemians 9:4, souboj neporažených pro domácí
28. září 2021

Boleslav - Bohemians 9:4, souboj neporažených pro domácí

Cenné vítězství urval Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav v 5. kole Livesport Superligy - nad dosud stoprocentními FbŠ Bohemians zvítězili obhájci titulu 9:4, což je ta nejlepší vzpruha před náročným venkovním programem (v sobotu v Ostravě a příští pondělí ve Vítkovicích).

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FbŠ Bohemians 9:4 (5:1, 1:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 11. Bína (Koláčný), 12. Pěnička (Curney), 16. Tomašík (Suchánek), 17. Hemerka (Beneš), 18. Chroust, 40. Curney (Pěnička), 51. Fořt (Hemerka), 55. Punčochář (Chroust), 58. Tokoš (Zakonov) - 20. P. Šebek (Forman), 25. P. Šebek (Forman), 57. Petrák (Malič), 60. Petrák (Forman). Rozhodčí: Both, Černín. Vyloučení: 5:2. Bez využití. Diváků: 270.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Fořt, Hemerka, Zakonov, Suchánek, Koláčný, Gruber - Beneš, Curney, Hemerka - Tokoš, Tomašík, Šebek - Bína, Punčochář, Tad. Chroust.

Na Den české státnosti svedly boj v Městské sportovní hale dva dosud neporažené týmy v aktuální superligové sezoně. Florbalisté Boleslavi i Bohemians zapsali čtyři výhry, zelenobílí dokonce beze ztráty bodu a bylo zřejmé, že jedna série skončí. 

Boleslavský trenér Novotný neměnil sestavu, která o dva dny dříve uhrála v Pardubicích 38. superligové vítězství v řadě a dovršila rok bez porážky v nejvyšší soutěži. 

Nástup proti klokanům měla Boleslav vynikající, v rozmezí necelých osmi minut se trefili Bína, Pěnička, Tomašík, Hemerka a Chroust, hosté po výměně brankářů (Michajlovič za Hyršla) korigovali skóre na konci první a na začátku druhé třetiny díky Patriku Šebkovi - 5:2.

Zelenobílí se mohli dostat i do bližšího kontaktu, ale tři přesilovky v krátkém sledu nevyužili a v závěru druhé třetiny se naopak prosadil Curney (6:2).

Domácí dovedli zápas k přesvědčivému vítězství 9:4 a zůstávají v superligové sezoně neporaženi, zároveň to bylo 39. vítězství v zápasech nejvyšší soutěže v řadě. 

Ceny nejlepším hráčům - Patriku Suchánkovi a Patriku Šebkovi - předal statutární náměstek hejtmanky Středočeského kraje Martin Kupka. 

I další program výrazně prověří Bolku - v sobotu se představí na hřišti FBC ČPP Ostrava (20.00) a hned v pondělí o kousek vedle na hřišti 1. SC TEMPISH Vítkovice (19.30, přímý přenos na ČT sport).