Pět hráčů Bolky u reprezentačního průlomu
19. října 2021

Pět hráčů Bolky u reprezentačního průlomu

Trvalo to přes sedm let: tak dlouho český národní tým čekal na úspěch proti velikánům z Finska a Švédska. Povedlo se to na domácím turnaji v Plzni a na reprezentačním průlomu se výrazně podílelo i pět hráčů Bolky.

Superligový kalendář po krátké odmlce už zase nabere na obrátkách. Například Bolce připravil do konce října maraton v režimu pátek (v Otrokovicích) - neděle (doma s Českou Lípou) - čtvrtek (doma se Spartou) - neděle (na Vinohradech).

A kam ten spěch? Termínová listina je neúprosná a do prosincového světového šampionátu se musí stihnout celkem devět kol.

Právě k mistrovství světa, které budou hostit Helsinky, se upínají české naděje posílené o čerstvý úspěch. Poprvé od jara 2014 reprezentanti skolili Švédsko a Finsko. “Vlilo nám to krev do žil,” spokojeně pravil brankář Lukáš Bauer, hrdina obou zápasů a jeden z pěti Boleslaváků na turnaji v Plzni. Reprezentovali též Dominik Beneš, Jakub Gruber, Adam Hemerka a Lukáš Punčochář. 

Bauerovy zázračné zákroky ozdobily Euro Floorball Tour, obdivné komentáře sklidila třeba i Hemerkova nahrávka předcházející Havlasovu gólu v zápase se Švédy. 

“Na mistrovství se chystáme průběžně, takže máme kompletní přípravu na Švédy i Finy. Nemělo by nás nic překvapit,”  líčil Jakub Gruber, který pro změnu zapsal asistence u obou českých branek v zahajovacím utkání proti Švýcarsku (2:4), jediném prohraném. 

Turnaj v Plzni přinesl národnímu týmu vzpruhu před mistrovstvím světa.