Výsledky mládežnických týmů v období 23. 10. - 25. 10.
26. října 2021

Výsledky mládežnických týmů v období 23. 10. - 25. 10.

V sobotu 23. října začala základní část juniorské ligy, do niž tým Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav po stoprocentních výkonech v kvalifikaci vstoupil cennou výhrou na hřišti Tatranu Střešovice a navázal na ni i v pondělí proti Black Angels. Ve svých soutěžích se představili i dorostenci, mladší žáci a přípravky. Tady je tradiční přehled výsledků s komentáři trenérů.

CE liga juniorů – 1. kolo

PSN Tatran Střešovice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 4:7 (0:2, 1:1, 3:4)

Komentář trenéra Martina Šáchy: "Z naší strany ospalý výkon, mírně jsme se probouzeli v průběhu utkání. Udělali jsme spoustu chyb, o kterých víme a musíme se z nich poučit. Samozřejmě jsme ale rádi za tři body, které se tu budou každému získávat velmi těžko."

Black Angels - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 5:12 (1:3, 3:3, 1:5)

Komentář trenéra Martina Šáchy: "Opět jsme měli pomalejší rozjezd. Přestože se nám podařilo vstřelit branky a dostat se do vedení, s předváděnou hrou jsme nebyli spokojení. Postupem zápasu se náš výkon zlepšoval a myslím, že si zaslouženě odvezli tři body."

1. liga dorostenců – skupina B

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black - Butchis 6:5 (1:1, 2:3, 3:1)
FAT PIPE Start98 Kunratice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black 2:13 (0:3, 1:6, 1:4)

Komentář trenéra Jiřího Stožického: "Zápasy se mi hodnotí o poznání lépe než ty minulé. V prvním utkání jsme od začátku tahali výsledkově za kratší konec a pořád jsme museli stahovat mírný náskok soupeře. Za klíčový okamžik zápasu považuji, že jsme ve třetí třetině po inkasovaném gólu na 3:5 dokázali rychle snížit na rozdíl jedné branky. Pak se soupeř začal strachovat o výsledek a zápas se nám trpělivou hrou podařilo otočit na konečných 6:5. Jsem rád, že jsme i přes nepříznivý vývoj nepanikařili a nenechali jsme se strhnout k nějaké bezhlavé hře na náhodu, pořád jsme se drželi herních věcí, které chceme dělat a zápas trpělivostí otočili. Nejlepší letošní utkání jsme sehráli proti Startu. V utkání nás bylo plné hřiště, konečně jsme byli produktivní a dali i spousty hezkých branek. Někteří hráči velmi mile překvapili i na jiných postech, než jsou zvyklí hrát. Zápas jasně ukázal, co dělá ve sportu psychika, kdy se nám začalo všechno dařit a povedly se nám věci, které by ještě zápas zpátky byly téměř neproveditelné. Z víkendu mám dobrý pocit a doufám, že na něj navážeme v dalších zápasech."

2. liga dorostenců - skupina 3 – B

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White - SK Florbal Benešov 7:8
FBC Draci Říčany - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White 8:1

Komentář trenéra Tomáše Feigla: "Těžko se mi turnaj hodnotí. V prvním utkání jsme dobře začali, získali jsme vedení 3:0, pak jsme si ale nepohlídali brejky soupeře a rázem prohrávali o dva góly. Soupeř byl na koni, dařilo se mu, na co sáhl, my jsme bojovali, ale zápas už se nám zpátky získat nepodařilo. To nás poznamenalo i do druhého utkání. Nutno přiznat, že soupeř byl o třídu lepší, měl mnohem lepší pohyb. Nám dělala problémy rozehrávka, vše jsme se snažili řešit individuálně, bez pohybu. No, nedá se dělat nic jiného, než poučit se z chyb, tvrdě a trpělivě trénovat a vítězství přijdou. Budoucnost je před námi, přeci jen většinu týmu tvoří starší žáci a mnozí ročník 2008. Děkujeme rodičům za podporu a těšíme se na další turnaj."

Liga mladších žáků - skupina 3 – A – 1. koš

Panthers Praha 2009 - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black 8:6
ACEMA Sparta Praha Red - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black 8:7
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black - FAT PIPE Start98 Kunratice 9:2

Komentář trenéra Jakuba Grubera: "Pokud budu turnaj hodnotit jako celek, jsem nesmírně rád, že v daném tréninkovém cyklu kterým procházíme, jsme schopni přenášet primární věci do zápasů a nejsou to jen nahodilé ojedinělé případy. Z akcí padají i branky, tak snad děti budou věřit, že cesta, kterou trenér nastavuje, je správná. I tak se stále ve hře objevují nedostatky, na kterých je třeba pracovat. Potřebné návyky nejsou u hráčů automatizované a je třeba se na ně zaměřovat v další práci, která nás čeká. Jde to sice pomaleji, ale zlepšení je vidět. Musím pochválit hráče a hráčky za předvedené výkony ve všech třech zápasech, které jsme odehráli. Ve hře byly skvělé momenty. Doufám, že nám nic nepřekazí další turnaje a budeme moci prožívat emoce, které k našemu sportu patří, ať už špatné nebo ty dobré. Při tomto turnaji jsme prožili oboje."

Liga mladších žáků - skupina 3 – A – 3. koš

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White - Black Angels 2010 0:12
FbŠ Bohemians Praha 4 zelení - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White 21:0
Prague Tigers White - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White 15:1
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White - XPS Network Tatran Střešovice 1:7

Komentář trenéra Radka Štěpánka: "Máme za sebou druhý turnaj týmu White, na kterém jsme se utkali hlavně s pražskými týmy - ty nám opět ukázaly svou sílu. Našemu týmu chyběla gólmanská opora, v brance se protočili samotní hráči. Ve hře máme na čem pracovat, abychom se posunuli směrem nahoru. Moje poděkování patří především rodičům za spolupráci a podporu."

Liga přípravek 3+1 - skupina 3 – B – 1. koš

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black - Floorball Club FALCON Black 2:3
DDM Horní Počernice Orka - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black 3:6
Black Angels 2013 - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black 6:3
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black - Florbal Jesenice 7:2

Komentář trenéra Tadeáše Chrousta: " V neděli jsme se vydali na druhý turnaj letošní sezony do Letňan. Odehráli jsme celkem 4 pěkné zápasy. Kde jsme získali mnoho zkušeností a vyzkoušeli si získané dovednosti z tréninků. Bavilo mě pozorovat, jak se všichni kluci baví hrou. Neřeší jestli faul, který rozhodčí pískl, byl nebo nebyl. Když někdo udělal chybu, nikdo mu nic nevyčítal. Hrálo se dál. Potěšilo mě, že se kluci byli schopni i sami domluvit, kdo s kým bude hrát. A v průběhu turnaje to měnili, takže nebyla žádná stála trojce. Zároveň se kluci protočili na postu brankáře. V zápasech jsme si vyzkoušeli být dominantnějším týmem i týmme, který musel respektovat sílu soupeře. Pro všechny kluky super zážitek. Z pohledu trenéra elévů jsem rád, že vidím, jak máme v přípravce spoustu kluků, které florbal baví a chtějí se zlepšovat. Zároveň je vidět dobrá práce trenérů přípravky, kteří dokážou kluky nadchnout. 
Děkuji rodičům za povzbuzování a super atmosféru. 

Liga přípravek 3+1 - skupina 3 – B – 2. koš

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White - FBC Draci modří 5:0
Tatran Střešovice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White 2:2
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White - Prague Tigers Orange 6:3
FAT PIPE Florbal Chodov - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White 6:3

Komentář trenéra Roberta Šmola: "O víkendu jsme v Nové městské sportovní hale pořádali turnaj, na kterém se představili hráči z přípravky White. Mnozí hráči si poprvé vyzkoušeli poměřit si síly s ostatními týmy. A poměřování to bylo bohaté - po remíze, výhře a prohře jsme obsadili druhé místo. Děti byly nadšené a domů šly s úsměvem od ucha k uchu."

Liga přípravek 3+1 - skupina 3 – B – 3. koš

ACEMA Sparta Praha Yellow - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Blue 3:3
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Blue - SK Florbal Benešov I. 6:7
FBC Kutná Hora-Černí - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Blue 3:4
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Blue - FBC Draci žlutí 5:4

Komentář trenéra Václava Mlsny: "Turnaj byl vynikající po všech stránkách. Hráči a hráčky podali skvělé výkony. Děti si zápasy užily, viděli jsme hezké individuální momenty a těšíme se na další turnaj. Děkuji rodičům za podporu a fandění, které nás hnalo k co nejlepším výkonům."