Boleslav - Tatran 2:3, těsný souboj o první místo
7. listopadu 2021

Boleslav - Tatran 2:3, těsný souboj o první místo

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav prováhal příležitost posunout se do čela Livesport Superligy. V přímém souboji o průběžnou vedoucí příčku doma prohrál s Tatranem Střešovice 2:3. Hned v úterý 9. listopadu nastoupí boleslavský tým opět doma - tentokrát v rámci osmifinále Poháru Českého florbalu vyzve Chodov.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - Tatran Střešovice 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 34. Koláčný (Zoufalý), 51. Bína - 33. Meliš (Šimek), 46. Němeček (Šimek), 47. Havlas (Šindelář). Rozhodčí: Bališ, Varga. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváků: 405.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Beneš, Gruber, Zakonov, Suchánek, Fořt, Punčochář - Bína, Curney, Tad. Chroust - Tokoš, Tomašík, Šebek - Koláčný, Zoufalý, Pěnička. 

Předzápasové počty byly jasné: Boleslav ztrácela na první Tatran dva body, takže k posunu do čela potřebovala vítězství v základní hrací době. Zpětným pohledem k tomu měla daleko. Domácí v utkání ani jednou nevedli. Ačkoliv byl zápas těsný a herně velmi vyrovnaný, v druhé polovině museli hráči v černých dresech převážně dotahovat. 

Poprvé se jim to povedlo už po 25 vteřinách, když na Melišovu otevírací přesilovkovou trefu ve druhé třetině vzápětí reagoval Koláčný (1:1).

Tatran proměnil i svou druhou početní výhodu, a to ve 46. minutě díky pohotově střílejícímu Němečkovi. A když Havlas přesně v čase 47:00 zvyšoval z bezprostřední blízkosti na 3:1, s vyhlídkami domácích to nevypadalo dobře. 

Boleslavský Bína v 51. minutě využil zaváhání střešovické defenzivy (2:3) a sám pak mohl v 56. minutě srovnat. Z nařízeného trestného střílení trefil tyčku a v závěrečné hře bez brankáře už se skóre nezměnilo.

Střešovice proto navýšily své vedení v čele Livesport Superligy na pět bodů, Mladá Boleslav zůstává druhá. 

Městská sportovní hala v Mladé Boleslavi ožije elitním florbalem znovu už v úterý 9. listopadu. Od 19.00 hodin se hraje osmifinále Poháru Českého florbalu, soupeřem je pražský Chodov.