Boleslav - Chodov 7:8, pohárová cesta končí v osmifinále
9. listopadu 2021

Boleslav - Chodov 7:8, pohárová cesta končí v osmifinále

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav musí na obhajobu Poháru Českého florbalu zapomenout. Obhájci trofeje vypadli v osmifinále, doma nestačili na FAT PIPE Florbal Chodov 7:8, ačkoliv v utkání šestkrát vedli. Jedná se o druhou porážku v rozmezí čtyř dnů.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FAT PIPE Florbal Chodov 7:8 (3:2, 1:2, 3:4)

Branky a nahrávky: 1. Zakonov (Suchánek), 3. Tokoš, 5. Tokoš (Tomašík), 31. Šebek (Tomašík), 42. Tokoš (Suchánek), 49. Tokoš (Tomašík), 55. Suchánek (Tomašík) - 2. Vošta (Řezáč), 4. Kafka (Vošta), 27. Majer (Jeremiáš), 40. J. Bauer (Vávra), 43. Kafka (Řezáč), 53. J. Bauer (Vávra), 54. Skřivánek (Ondrušek), 56. Ondrušek (Komárek). Rozhodčí: Kropáček, Novák. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváků: 105. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: L. Bauer - Beneš, Gruber, Zakonov, Suchánek, Fořt, Punčochář - Bína, Curney, Tad. Chroust - Tokoš, Tomašík, Šebek - Koláčný, Hemerka, Pěnička. 

Kdo přišel do Městské sportovní haly byť jen o pár minut později, nebo zapnul videopřenos se zpožděním, mohl být smutný, protože řadu gólových momentů tím pádem zmeškal. 

Proč? Protože v každé z prvních pěti minut padla branka - a domácí vedli 3:2. Nutno dodat, že k řadě tref střelcům pomohly chyby v defenzivách. Třeba boleslavský Tokoš měl dvakrát velmi ulehčenou práci. 

Boleslav v utkání šestkrát vedla - z toho čtyřmi trefami se zaskvěl zmíněný Tokoš. Leč Chodov se pokaždé dotáhl a v závěrečných minutách převzal iniciativu. 

Když v bláznivé přestřelce chodovský Ondrušek v čase 55:37 skóroval na 8:7, domácí už odpověď nenašli. To znamená, že s pohárovou soutěží se coby obhájci trofeje z ledna 2020 loučí tentokrát už v osmifinálové fázi. 

Chodov znovu přijede do Městské sportovní haly v Mladé Boleslavi už na sváteční středu 17. listopadu. O superligové body se bude hrát od 17.00 hodin. Mezitím ještě boleslavský tým míří v neděli do Liberce.