Výsledky mládežnických týmů o víkendu 11. 12. - 12. 12.
14. prosince 2021

Výsledky mládežnických týmů o víkendu 11. 12. - 12. 12.

O druhém prosincovém víkendu vrcholilo mistrovství světa mužů a zároveň také pokračovaly dlouhodobé mládežnické soutěže Českého florbalu, konkrétně pro kategorie elévů a starších žáků. Na jaké výkony dosáhla družstva Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav? V souhrnu najdete výsledky a komentáře trenérů.

Liga starších žáků - skupina 3 – A – 1. koš

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black - Black Angels A 1:3
Tatran OC Šestka Střešovice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black 4:1
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black - Kanonýři Kladno modří 3:2

Komentář trenéra Jakuba Bíny: "Turnaj se nám výsledkově nepovedl, tak jak jsme chtěli. Po herní stránce ho však vnímám celkem pozitivně. Pracujeme na hře v útočném pásmu a kluci to dokázali přenést i na hřiště, za což jsem rád. Zatím se nám to dařilo pouze z půlky a proto jsme z toho nevytěžili dobré pozice pro zakončení. Ale už jsme to jenom netahali po rozích a do hry zapojovali i obránce a za to jsem rád. Líbila se mi hra trojice Hlušička, Miler, Miclík. Musím vyzdvihnout jejich dobré náběhy a přihrávky na rozběhlé hráče, kteří přebírali míček v plné rychlosti a měli ho pokrytý. Důležitá v jejich hře je podpora Marťase směrem dopředu a dobré využívání středu. Kluci si z toho vytvořili spoustu nadějných šancí. Je spoustu věcí, na kterých se dá stavět a dále je rozvíjet. Zatím prohráváme některé zápasy naším nedůrazem v obranném pásmu, zbytečnými vyloučeními a neproměňováním šancí."

Liga starších žáků - skupina 3 – A – 4. koš

FBC Draci Říčany - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White 5:2
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White - Viking TJ Kobylisy 6:0
FbŠ Bohemians Praha 4 Zelení - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White 3:9

Komentář trenéra Jana Staňka: "V sobotu jsme v Praze odehráli další ligový turnaj. Řekl bych, že výkony byly slušné, až na první půlku proti Říčanům, kterou jsme zaspali a darovali soupeři luxusní vedení 4:0, a i když jsme soupeře celou druhou půlku tlačili (2:1 pro nás), nedokázali jsme zápas celkově otočit. Zbylé dva zápasy jsme zvládli nejen herně, ale i výsledkově. Všechna utkání (až na zmiňovanou půlku proti Říčanům) jsme hráli velmi koncentrovaně, měli jsme dobrý pohyb, slušný přechod do útoku a kvalitní koncovku. Velmi dobře jsme zahráli naše oslabení - hodně aktivně. Ve čtyřech našich oslabeních jsme vstřelili 3 branky! Děkuji klukům za velmi dobrou práci a rodičům za podporu ve všech utkáních."

Přebor starších žáků - skupina 3 – B – 1. koš

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Green - TJ Sokol Petrovice I 3:3
FBC Draci Říčany B - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Green 0:5
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Green - ACEMA Sparta Praha PM 2:6

Komentář trenéra Luboše Krkošky: "V neděli 12.11. jsme v Praze Kunraticích sehráli další turnaj starších žáků. Tentokrát jsme byli takřka v plné sestavě – na rozdíl od minulého turnaje, kde jsme museli dvě utkání uhrát v šesti lidech. První zápas s týmem Petrovic byl skvělý! Plný emocí, zvratů, nechyběla vyloučení ani trestné střílení. Výsledek 3:3 odpovídal průběhu utkání. Remíza byla spravedlivá.

Druhý zápas s Říčany byl řekněme „klidnější“. Utkání nás velmi bavilo, neboť jsme to byli my, kdo udával tempo zápasu, byl dominantní na míčku, měl více šancí. Nutno podotknout, že jsme se střelecky velmi trápili! Z naší převahy však nějaké góly nakonec vyplynuly a výsledek 5:0 v náš prospěch byl asi naprosto zasloužený.

Ve finále jsem se střetli s naším letos „tradičním“ rivalem – se Spartou. V první části utkání jsme byli Spartě zdatným a vyrovnaným soupeřem. Bohužel jsme svoje šance neproměnili, kdežto Sparta se svými šancemi nakládala o poznání efektivněji. Druhá část zápasu byla, nutno přiznat, jasně v její režii. Výsledek 6:2 pro Spartu byl naprosto odpovídající tomu, co se dělo na hřišti. My jsme se do hry dostali až v posledních minutách zápasu, kdy jsme jednak výsledek kosmeticky upravili a navíc se nám podařilo na nějakou dobu sevřít Spartu ve vlastním obraném pásmu. A to potěší!!

Na závěr děkuji tradičně všem rodičům za jejich neutuchající podporu, dále pak hráčům a hráčkám za jejich zápal a tréninkový morál, neboť je velmi příjemné sledovat jejich sportovní vývoj a neustálý progres, který dokazují, jak na trénincích, tak hlavně pak na turnajích."

Liga elévů 3+1 - skupina 3 – B – 1. koš

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black - FBC Kutná Hora-černí 10:4
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black - FBC Draci žlutí 20:0
ACEMA Sparta Praha White - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black 3:5
BUTCHIS - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black 2:13

Komentář trenéra Luboše Krkošky: "V sobotu 11.12. jsme v Říčanech sehráli další turnaj elévů. Turnaj jsme si velmi užili. Už jenom proto, že říčanská hala je velmi „přívětivá“ – prostorná, s hledištěm a příjemným koutkem s občerstvením! 

První zápas s Kutnou Horou – vítězství 10:4. Naše výhra se však nerodila snadno! Proč? Spousta šancí, spousta střel, ale efektivita velmi slabá. Hra byla skvělá – technika, pohyb, sehrávky – palec nahoru. Ale ta koncovka!! Nakonec jsme se přeci jenom i gólově prosadili a zaslouženě zvítězili.

Druhý zápas – holky z Říčan. A naše vítězství 20:0!! Asi si každý umí představit, jak asi vypadala hra. My jsme hráli s míčkem a holky + dva chlapci, abychom byli přesní, běhali bez míčku. Poor girls!

Třetí zápas – „Spartička“. Urputný, tvrdý, rychlý zápas. Sparta na nás byla tradičně pěkně nažhavená a průběh zápasu tomu odpovídal. Pro nás to bylo nejlepší utkání na turnaji. Sparta nás dostala až na náš „limit“, což je vždycky super! Vítězství 5:3 bylo sladké!

Poslední utkání - Butchis. Utkání to bylo velmi zajímavé. Opět jsme se střelecky neskutečně trápili. Byť hra byla velmi solidní. První poločas 2:1 v náš prospěch značil velkou vyrovnanost zápasu. Závěrečných 13:2 však jasně ukazovalo, že jsme se ve 2. části „střelecky utrhli“ a zápas jasně ovládli.

Závěrečné poděkování patří samozřejmě všem klukům, kteří odehráli krásné zápasy. Dále pak jejich rodičům, kteří kluky přivezli a při zápasech je podporovali. Díky i organizátorům, kteří turnaj zvládli skvěle."

Liga elévů 3+1 - skupina 3 – B – 3. koš

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White - T.J. Sokol Šestajovice 0:16
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White - TJ Sokol Královské Vinohrady 0:18
FBC Draci modří - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White 0:5
OLYMP FLORBAL Perseus - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White 17:1

Komentář trenéra Václava Mlsny: "Turnaj se nám herně ani výsledkově nepovedl. Věřím, že se tým poučí z chyb a vrátí se silnější. Děkuji rodičům za podporu."