O poslední body v tomto roce: proti Bohemians a Vítkovicím
16. prosince 2021

O poslední body v tomto roce: proti Bohemians a Vítkovicím

V Livesport Superlize zbývá v kalendářním roce 2021 odehrát poslední dvě kola. Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav po reprezentační přestávce narazí na přímé konkurenty z popředí tabulky. V pátek nejprve nastoupí v Praze proti FbŠ Bohemians, v nedělním domácím utkání se pak boleslavští hráči rozloučí se svými fanoušky v repríze posledních tří Superfinále proti 1. SC TEMPISH Vítkovice.

Nejvyšší florbalová soutěž měla třítýdenní přestávku, během které proběhlo mistrovství světa dospělých.

Reprezentanti se vrátili z Finska s bronzovými medailemi, mezi nimi i boleslavská pětice Lukáš Bauer, Dominik Beneš, Jakub Gruber, Adam Hemerka a Lukáš Punčochář. 

V obou předvánočních zápasech bronzoví medailisté narazí na své nedávné parťáky z národního týmu. 

V pátek budou totiž boleslavským soupeřem FbŠ Bohemians, jejichž tahounem je nejproduktivnější hráč soutěže a rovněž reprezentant Filip Forman.

Nedělní domácí představení bude přehlídkou téměř poloviny úspěšného národního týmu, protože s Vítkovicemi mohou přijet Jiří Besta, Adam Delong, Matyáš Šindler a Ondřej Vítovec.

“Je dobře, že před nedělním zápasem s Vítkovicemi nás čeká jiné těžké utkání. Bohemka nás vždy dobře prověří do obrany a bude otázka, jak produktivní budeme v útoku. Věřím, že po pauze budeme mít do utkání velkou huť a energii a na našem výkonu se to projeví,” říká mladoboleslavský trenér Petr Novotný před páteční cestou do Prahy. “V neděli nás čekají Vítkovice. Asi pro nás neexistuje prestižnější utkání, navíc doma a v situaci, kdy uzavíráme kalendářní rok. Věřím, že přijde hodně fanoušků, bude to velký zápas s dobrou atmosférou a Vítkovicím vrátíme porážku z úvodu sezony.”

Bohatý bude i nedělní doprovodný program. Společně s OMV, klubovým partnerem pro mobilitu, budou fanoušci soutěžit o prémiové palivo OMV MaxxMotion v celkové hodnotě 10 000 korun. (více zde

Součástí je i společný projekt s Českým florbalem a nadací Haima, která pomáhá dětem bojujícím s onkologickým onemocněním. Diváci budou mít příležitost zakoupit si a navázat díl zlaté stuhy a tím finančně přispět nemocným dětem na cestě k uzdravení. (více zde

18. kolo Livesport Superligy 

FbŠ Bohemians - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
Hraje se v pátek 17. prosince od 19.30 hodin v UNYP Areně.
Videopřenos: TVcom.cz
Textový on-line přenos: ceskyflorbal.cz
Rozhodčí: Kamil Sojka, Tomáš Sojka  

19. kolo Livesport Superligy 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - 1. SC TEMPISH Vítkovice   
Hraje se v neděli 19. prosince od 17.00 hodin v MSH Mladá Boleslav. 
Videopřenos: TVcom.cz
Textový on-line přenos: ceskyflorbal.cz
Rozhodčí: Filip Drápal, Jakub Pospíšil 
Vstupenky on-line: Ticketportal.cz

Podmínky ke vstupu na utkání v MSH Mladá Boleslav 

Diváci u vstupu do Městské sportovní haly Mladá Boleslav musí kromě vstupenky splnit jednu z následujících podmínek (výjimku mají děti do 12 let):

  • potvrzení o očkování proti nemoci covid-19, přičemž od jeho dokončení uběhlo nejméně 14 dnů
  • potvrzení o prodělání nemoci covid-19 ve lhůtě 180 dnů
  • potvrzením o negativním PCR testu se může prokázat mládež od 12 do 17 let, lidé s neukončeným očkováním, či osoby, které se ze zdravotních důvodů nemohou očkovat. Platnost tohoto negativního PCR testu je 72 hodin.

    V prostorách haly musí mít diváci nasazený respirátor FFP2/KN95 nebo obdobný prostředek s filtrační účinností alespoň 94 % dle příslušných norem.

    Děkujeme všem fanouškům za respektování těchto pravidel.