Boleslav - Vítkovice 6:7, rozlučce s rokem 2021 chyběla jen výhra
19. prosince 2021

Boleslav - Vítkovice 6:7, rozlučce s rokem 2021 chyběla jen výhra

Kalendářní rok 2021 neskončil pro Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav úspěšně. Obhájci titulu v repríze letošního Superfinále podlehli 6:7 1. SC TEMPISH Vítkovice a po pátečním posunu na první místo tabulky o něj zase přišli. Boleslav se vrátí do hry první den po Novém roce.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - 1. SC TEMPISH Vítkovice 6:7 (2:0, 2:5, 2:2)

Branky a nahrávky: 9. Zakonov (Suchánek), 11. Tokoš, 33. Curney (Hemerka), 39. Pěnička (Bína), 32. Tomašík (Tokoš), 53. Tokoš (Zakonov) - 25. Delong (Zubek), 26. Bräuer (M. Gattnar), 32. Hubálek (Matějček), 34. Delong (Besta), 38. Sidunov (M. Gattnar), 52. Delong (Besta), 55. R. Gattnar (Šindler). Rozhodčí: Drápal, Pospíšil. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Diváků: 365.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Hemerka, Gruber, Zakonov, Suchánek, Fořt, Punčochář - Bína, Curney, Pěnička - Tokoš, Tomašík, D. Šebek, Koláčný, Zoufalý, Chroust.

Úvodnímu buly předcházela gratulace reprezentantům z mistrovství světa mužů v Helsinkách, odkud si boleslavští Lukáš Bauer, Dominik Beneš, Jakub Gruber, Adam Hemerka, Lukáš Punčochář a vítkovičtí Jiří Besta, Adam Delong, Matyáš Šindler a Ondřej Vítovec odvezli bronzové medaile. Ceremoniálu se účastnil první náměstek primátora Mladé Boleslavi Jiří Bouška, který předl medailistům dárek a boleslavským členům národního týmu i pamětní list s poděkováním za skvělou reprezentaci města.

Boleslav připravila i další doprovodný program, v první přestávce se losovaly vánoční poukazy v celkové hodnotě 10 000 korun na prémiové palivo MaxxMotion od OMV, partnera klubu pro mobilitu. 

Vyhlašovali se také nejlepší hráči boleslavských mládežnických týmů za měsíc listopad a dorazila také Nadace Haima, s níž spolupracuje Český florbal i superligové kluby. Boleslavský klub a dospělý tým přispěli společně částkou 11 000 korun, za každého diváka na utkání darovali 30 korun. Přispět samozřejmě mohli i fanoušci. 

Dění na hřišti se hodně měnilo: první třetina patřila domácím (2:0), v té druhé hosté otočili na 5:4 ve svůj prospěch.

A přestože se Boleslavi ve skvělé atmosféře povedlo vyrovnat v závěrečné části na 5:5 i 6:6, poslední úder patřil Vítkovicím. 

Rozhodnutí padlo v jediné přesilovce zápasu, kterou v čase 53:21 proměnil hostující Rostislav Gattnar.

Boleslav prohrou 6:7 přišla o vedoucí příčku Livesport Superligy, na kterou se posunula teprve v pátek a Vánoce přečká na druhém místě s dvoubodovým odstupem za Tatranem a jednobodovým náskokem před třetími Vítkovicemi. 

Do roku 2022 vstoupí Boleslav 2. ledna zápasem v Brně.