Trenérský tým rozšíří Petr Kološ
23. prosince 2021

Trenérský tým rozšíří Petr Kološ

Petr Kološ se po třech a půl letech vrací do Mladé Boleslavi. V dresu s korunkou odehrál v minulosti čtyři sezony a podílel se na historicky prvním mistrovském titulu, nyní bude asistentem trenéra superligového týmu. Kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům se rozhodl v 35 letech ukončit svou hráčskou kariéru v Liberci.

Bývalý reprezentant a hbitý hráč s nadstandardní technickou zručností v Mladé Boleslavi naváže na své čtyři sezony. Přišel před ročníkem 2014/2015, loučil se po prvním superligovém titulu na jaře 2018.

“S Petrem jsem byl průběžně v kontaktu, takže jsem věděl, že tato sezona bude jeho poslední v roli hráče a jeho rozhodnutí o konci kariéry nakonec přišlo už v jejím průběhu. V Bolce dříve hrál i trénoval, nadále tu žije i pracuje a má chuť předávat své florbalové zkušenosti, takže se jeho zapojení nabízí. Domluvili jsme se, že do konce sezony posílí realizační tým superligového mužstva a poté si vše vyhodnotíme. Nyní cítíme, že další člověk na trénincích nám pomůže ještě více individualizovat přípravu, což je naše snaha, abychom se mohli rychleji posouvat a zlepšovat,” řekl hlavní trenér superligového týmu Petr Novotný. 

Konec Kološovy hráčské kariéry nesouvisel s možným nástupem do role boleslavského asistenta. “Hlavním důvodem, proč už nebudu hrát, je můj zdravotní stav, který mě v pětatřiceti doběhl. Ani moje fyzická připravenost nebyla stoprocentní a já nechci riskovat, že se mi na hřišti stane něco, čemu se dalo předejít. Navíc mám malého syna a chci s ním zažívat spoustu radosti,” vysvětluje Kološ a na návrat do Mladé Boleslavi se těší: “Chtěl bych využít svých silných stránek, za které považuji vnímání hry a její analýzu. Rád bych předával své zkušenosti a pracoval s hráči na jejich individuálním rozvoji.” 

Kološ rozšíří stávající realizační tým Bolky, který vede hlavní kouč Petr Novotný a jehož členy jsou také kondiční kouč Radek Gwuźdź, asistent trenéra Jiří Stožický, kouč brankářů Milan Peterka, fyzioterapeutka Barbora Hegmonová a vedoucí týmu Michal Macků. 

Boleslavský tým tráví Vánoce na druhém místě Livesport Superligy, do konce základní části ho ještě čeká sedm zápasů. Do roku 2022 vstoupí hned 2. ledna v Brně na hřišti tamního Hattricku.