Boleslav - Otrokovice 11:5, splněná povinnost, na řadě je Lípa
7. ledna 2022

Boleslav - Otrokovice 11:5, splněná povinnost, na řadě je Lípa

S novým členem realizačního týmu, a přesto v nekompletním trenérském složení odehrál Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav páteční zápas 21. kola Livesport Superligy. Úřadující čeští mistři porazili tým Navláčil Panthers Otrokovice 11:5. Už v neděli vyrazí na blízký sever - do České Lípy.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - Navláčil Panthers Otrokovice 11:5 (3:2, 4:1, 4:2)

Branky a nahrávky: 5. Korych (Koláčný), 8. Hemerka (Tokoš), 17. Curney (Bína), 27. Pěnička (Bína), 29. Gruber (Hemerka),36. Zoufalý (Fořt), 38. Tokoš (Šebek), 41. Pěnička (Hemerka), 50. Punčochář (Tokoš), 52. Tomašík (Tokoš), 58. Tomašík (Šebek) - 6. Gašparík (Červenka), 9. Ležatka (Grich), 30. Grich (Hrabal), 47. Kelemen (Halama), 52. M. Ležatka (Hrabal). Rozhodčí: Kostinek, Reichelt. Vyloučení: 2:0, navíc Pěnička (Boleslav) 5 minut. Využití: 0:2. V oslabení: 2:0. Diváků: 248.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Tomšík - Hemerka, Gruber, Zakonov, Suchánek, Punčochář, Fořt - Bína, Curney, Pěnička - Tokoš, Tomašík, Šebek - Koláčný, Zoufalý, Korych - Chroust.

Poprvé v domácím prostředí si stoupnul na lavičku v roli asistenta trenéra Petr Kološ. A se svými kolegy Jiřím Stožickým, Radkem Gwuźdźem a Milanem Peterkou museli zastat ještě o něco více úkolů, než bude běžné, protože proti Otrokovicím chyběl v Městské sportovní hale hlavní trenér Petr Novotný. Zápas nemohl odkoučovat ze zdravotních důvodů. 

Pro Bolku začalo utkání pětiminutovým oslabením coby trestem za nechtěný Pěníčkův zásah holí do soupeřovy hlavy - naštěstí bez následků. Domácí už v tu dobu vedli 1:0, po vypršení vyloučení platil stav 2:2. Mimochodem, v oslabení skóroval boleslavský tým během pátečního večera hned dvakrát - povedlo se mu to i ve třetí třetině při Suchánkově dvojce. 

Reprezentační brankář Bauer tentokrát odpočíval, příležitost dostal Tomšík, a ačkoliv bychom jeho zákroky spočítali na prstech obou rukou, byly to mnohdy obtížné situace, převážně z otrokovických brejků. 

To jeho protějšek Kohút měl podle očekávání o dost víc práce a boleslavská palba se nakonec zastavila na čísle 11. Ve čtyřech trefách měl prsty nejproduktivnější hráč zápasu Tokoš, jeden gól sám vstřelil, na tři nahrával. 

Boleslav zvítězila 11:5, proti soupeři ze spodní poloviny tabulky splnila povinnost a ve zbývajících pěti kolech bude pokračovat přetahovaná o přední příčky v základní části Livesport Superligy. V pátek se situace na čele nezměnila: tým s korunkou na dresu je nadále druhý s dvoubodovým odstupem za Tatranem Střešovice. 

V neděli 9. ledna hraje Boleslav nedaleko v České Lípě. Začíná se v 17.00 hodin.