Česká Lípa - Boleslav 5:9, tradiční boj, hosté měli navrch
9. ledna 2022

Česká Lípa - Boleslav 5:9, tradiční boj, hosté měli navrch

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav i po 22. superligovém kole zůstává v těsném závěsu za vedoucím Tatranem Střešovice. V České Lípě zvítězil v nervózním utkání 9:5.

FBC 4CLEAN Česká Lípa - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 5:9 (0:1, 2:4, 3:4)

Branky a nahrávky: 26. Slaný (Kopič), 26. Dzierža (Staněk), 44. Tichý, 55. Kopič (Ekl), 58. Kopič (Krajcigr) - 7. Curney (Pěnička), 25. Bína (Curney), 28. Pěnička (Suchánek), 30. Šebek (Suchánek), 35. Tomašík, 43. Curney, 47. Chroust (Zoufalý), 57. Tokoš (Tomašík), 60. Tomašík (Tokoš). Rozhodčí: Sýkora, Dolanský. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváků: 123.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Hemerka, Gruber, Zakonov, Suchánek, Punčochář, Fořt - Bína, Curney, Pěnička - Tokoš, Tomašík, Šebek - Koláčný, Zoufalý, Korych - Chroust.

Mladoboleslavský realizační tým, v jehož čele chyběl stejně jako v pátek zdravotně indisponovaný hlavní kouč Petr Novotný, neměnil složení jednotlivých formací. Jedinou úpravu udělal v bráně, kam se vrátil reprezentační gólman Bauer.

A v první třetině sledoval většinu času přes celé hřiště dobývání svých spoluhráčů, kteří zasypali českolipskou bránu spoustou pokusů a domácí maskovaný muž Dvořák potvrzoval, že z minulých kol je dobře rozchytaný. V prvních dvaceti minutách nestačil jen na ránu Curneyho. 

Zápas byl hodně neurovnaný, rozhodčí udělili devět dvouminutových trestů a nařídili tři trestná střílení. Mimochodem, na góly v početní výhodě i z nájezdů to bylo fifty-fifty, přesněji 1:1 a 1:1.

V rovnoměrném počtu hráčů měla Bolka navrch, statistici napočítali dohromady 37 hostujících pokusů, což je nadprůměrné číslo. Několikrát cinkla také tyčka. 

Za klíčovou můžeme označit druhou třetinu, v niž se nejprve Českolipští během 25 vteřin dotáhli z 0:2 na 2:2, načež Boleslav do pauzy odskočila zase na 5:2. Nakonec si odvezla tři body za finální skóre 9:5.

Příští víkend bude obhájci titulu do hry nepůjdou. Venkovní zápas na Spartě si odložili na 25. ledna kvůli původně plánované cestě do Švýcarska na Pohár mistrů, který byl později zrušen. Budou tedy mít prostor intenzivněji trénovat. 

Zbývají čtyři kola do konce základní části. Manko na vedoucí Střešovice zůstává dvoubodové, týmy ještě čeká vzájemný zápas v Praze. 

V sobotu 22. ledna nastoupí Boleslav doma od 18.00 hodin proti Královským Vinohradům.