Tatran - Boleslav 5:7, posun na první místo tabulky
30. ledna 2022

Tatran - Boleslav 5:7, posun na první místo tabulky

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav se dvě kola před koncem základní části Livesport Superligy posouvá na vedoucí příčku tabulky. Vybojovala si ji v pražských Řepích za výhru 7:5 nad dosavadním lídrem, Tatranem Střešovice. Obhájci titulu teď vedou o jeden bod a první místo budou hájit na Spartě a doma proti Ostravě.

Tatran Střešovice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 5:7 (2:2, 0:3, 3:2)

Branky a nahrávky: 8. Eliáš (Piskáček), 10. Meliš (Němeček), 55. Němeček, 59. Šindelář (Němeček), 59. Havlas (Šindelář) - 7. Koláčný (Hemerka), 20. Šebek (Beneš), 28. Curney (Suchánek), 31. Tokoš (Hemerka), 36. Tomášek (Beneš), 51. Curney z trestného střílení, 58. Tokoš. Rozhodčí: Bališ, Varga. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:3. Diváků: 423.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Hemerka, Gruber, Zakonov, Suchánek Fořt - Bína, Curney, Beneš - Tokoš, Tomašík Šebek - Koláčný, Zoufalý, Chroust.

Už v prvním podzimním vzájemném utkání byly klíčové přesilovky - Tatran v Mladé Boleslavi využil dvě, zatímco domácí se v početní výhodě neprosadili a nevyužili ani nájezd. I proto Střešovice tehdy vezly ze středních Čech tři body za výhru 3:2.

A také v lednové odvetě hrané v pražských Řepích se Tatran na konci úvodní desetiminutovky dostal do vedení 2:1 díky přesilovce po přesně umístěné ráně Meliše. Před pauzou už slavil druhý zásah Střešovic v početní výhodě Němeček, jenže místo navýšení vedení na 3:1 byl vyloučen za vysokou hokejku při své střele a první přesilovku naopak hrála Boleslav. V čase 19:59 vyrovnal Šebek na 2:2.

Skóre ve druhé třetině ovládala Boleslav: mezi přesilovkové trefy Curneyho a Tomašíka se vklínil i skórující Tokoš a hosté vedli 5:2. 

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky předvedl sérii skvělých zákroků boleslavský brankář Bauer, chytil i trestné střílení Marka Beneše a podržel tým v dalším oslabení. 

V další početní nevýhodě v závěru 51. minuty prchnul Tokoš, vybojoval trestné střílení a neomylně ho proměnil Curney na 6:2. 

To už byla Boleslav blízko stěžejnímu vítězství, které má nakonec po závěrečném dramatu podobu 7:5 a dvě kola před koncem základní části ji posouvá na vedoucí příčku Livesport Superligy. Přeskočila právě Tatran, který teď ztrácí jeden bod. Mladoboleslavský tým ještě odehraje zápasy na Spartě a doma proti Ostravě.