Q&A: Průvodce fanouška před play-off
8. února 2022

Q&A: Průvodce fanouška před play-off

Nedělní 26. kolo definitivně určí kompletní pořadí základní části Livesport Superligy. Novinkou letošního play-off je předkolo pro týmy na sedmém až desátém místě. Jak je to se Superfinále? A co dalšího byste před rozhodujícími měsíci měli vědět? Připravili jsme průvodce pro fanoušky. Tady jsou nejdůležitější otázky a odpovědi.

Z jaké příčky půjde Bolka do play-off?

Před závěrečném kolem základní části má Boleslav jistotu, že neskočí hůře než druhá. K úplné jistotě prvního místa potřebuje ze závěrečného utkání proti Ostravě dva body. V případě rovnosti bodů s Tatranem Střešovice totiž hovoří ve prospěch Bolky lepší skóre ze vzájemných zápasů. Boleslav usiluje o šesté prvenství v základní části v řadě a sedmé z posledních osmi sezon.

V čem je letošní play-off jiné? 

Premiérově je na programu předkolo play-off pro týmy umístěné na sedmém až desátém místě. Konkrétně sedmý narazí na desátého a osmý na devátého. Hraje se na dva vítězné zápasy. Lépe umístěný tým po základní části začíná doma a pořádá případně i rozhodující, třetí duel. Dva postupující doplní nejlepší šestici ve čtvrtfinále play-off. Čtvrtfinále i semifinále už se hraje standardně na čtyři vítězství. 

Bude i letos výběr soupeřů?

Ano. Ve čtvrtfinále si vybírají tři nejlepší týmy po základní části z družstev na 5. a 6. místě a dvou postupujících z předkola. Na čtvrtého v pořadí logicky jeden z týmů zbyde. A podobné je to před  semifinále: nejlepší tým si vybírá ze dvou hůře umístěných postupujících, čímž vznikne i druhá dvojice. Sledujte web a sociální sítě Bolky, ať vám neuniknou termíny výběrů.

Kdy bude hrát Bolka doma? 

Čtvrtfinálové série mají naplánovaný začátek o víkendu 26. a 27. února. Do termínů může ještě promluvit nasazení televizních termínů stanice ČT sport. Když budete sledovat klubový web, Facebook či Instagram, aktuální informace vás určitě neminou. To se týká i případných odkladů z důvodů karantén týmů kvůli onemocnění covid-19.

Co když tým během play-off onemocní koronavirem?

Český florbal tuto otázku nedávno řešil na úrovni výkonného výboru i v rámci diskusí s prezidenty elitních oddílů. Z toho vzešly kroky, které v případě koronavirových problémů zohlední karantény a vytvoří se prostor dohrát co nejvíce utkání na hřišti. V praxi to znamená, že sérii play-off například lze prodloužit až do čtvrtka týdne po posledním původně plánovaném utkání série. Kompletní výklad možných úprav a řešení najdete na ceskyflorbal.cz

Kdy a kde se bude hrát Superfinále? 

V sobotu 9. dubna v O2 aréně, kam se souboje o titul vrátí poprvé od roku 2017. Půjde o jubilejní desáté české Superfinále. Optimistický je i výhled směrem k divácké kulise, protože omezení kapacit na sportovních akcích by se zřejmě mělo brzy rozvolňovat. 

Jak si pořídit lístky na Superfinále?

Nejjednodušší je to prostřednictvím Made in Bolka Shopu, který nabízí vstupenky I. a II. kategorie, konkrétně do sektoru 112 (za 550 korun) a sektoru 116 (390 korun). Bolka bude v play-off útočit na svou šestou účast v Superfinále a zároveň obhajovat loňský titul. Made in Bolka Shop má otevřeno každé úterý a čtvrtek od 13.00 do 17.30 hodin, najdete ho v Nové městské sportovní hale na adrese Zalužanská 1457.

Sledujte boleslavský seriál Můj zápas

Viděli jste předchozí epizody?

První díl: Můj zápas s Lukášem Bauerem na YouTube

Druhý díl: Můj zápas s Danielem Šebkem na YouTube