Boleslav - Ostrava 9:3, do play-off z prvního místa
13. února 2022

Boleslav - Ostrava 9:3, do play-off z prvního místa

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav pošesté v řadě ovládl základní část Livesport Superligy. V dlouhodobé fázi sezony našel boleslavský tým přemožitele naposledy v ročníku 2015/2016. Aktuální prvenství stvrdil tým trenéra Petra Novotného závěrečnou domácí výhrou 9:3 nad FBC ČPP Bystroň Group Ostrava. Do čtvrtfinále play-off vstoupí obhájci titulu o víkendu 26. a 27. února.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 9:3 (4:1, 4:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Tomašík (Zakonov), 4. Bína (Gruber), 12. Curney (Bína), 17. Gruber (Hemerka), 23. Tokoš (Suchánek), 27. Bína (Hemerka), 31. Suchánek (Tomašík), 34. Bína (Suchánek), 60. Curney (Hemerka) - 8. Sládek (Chatrný), 27. Stibor (Choma), 46. Chatrný (Pešat). Rozhodčí: Novák, Kropáček. Vyloučení: 2:1. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváků: 386.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Hemerka, Gruber, Zakonov, Suchánek, Punčochář, Fořt - Bína, Curney, Beneš - Tokoš, Tomašík, Pěnička - Koláčný, Korych, Chroust.

Pošesté v řadě a posedmé celkově v klubové historii Mladá Boleslav zmákla základní část na jedničku. 

Letošní vývoj byl nejdramatičtější za poslední roky. Boleslavský tým většinu základní části zaostával za Střešovicemi, zvládl ale klíčová závěrečná kola, především pak vzájemný souboj v Praze proti Tatranu a i následné těžké utkání na Spartě. 

Boleslav před závěrečným domácím vystoupením proti Ostravě věděla, že k úplné jistotě prvního místa potřebuje dva body, tedy jakkoliv zvítězit. To se povedlo výsledkem 9:3. Domácí měli zápas pod kontrolou - první i druhou třetinu ovládli 4:1. Hattrick nastřílel Jakub Bína. 

Obhájci titulu tak budou do play-off vstupovat z nejlepší výchozí pozice, mají výhodu prvního výběru čtvrtfinálového soupeře i případného výběru v semifinále. 

Na výběr si ale ještě budou muset počkat, protože nejprve je na programu předkolo play-off pro týmy umístěné na samém až desátém místě. Boleslav pak bude volit mezi těmito dvěma postupujícími a mužstvy z pátého (Bohemians) a šestého místa (Chodov) tabulky základní části.

Čtvrtfinálová série začne v Mladé Boleslavi o víkendu 26. a 27. února.