Boleslav - Liberec 8:3, pohár, Ukrajina, výhra a video
27. února 2022

Boleslav - Liberec 8:3, pohár, Ukrajina, výhra a video

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav úspěšně zahájil play-off 2022. Vítězové základní části nejprve před úvodním utkáním čtvrtfinálové série proti FBC Liberec převzali Prezidentský pohár z rukou prvního muže Českého florbalu Daniela Nováka a poté na hřišti porazili Severočechy 8:3. Série pokračuje v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi pokračuje druhým zápasem v neděli od 17.00 hodin.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FBC Liberec 8:3 (2:2, 1:0, 5:1)

Branky a nahrávky: 13. Tokoš (Tomašík), 16. Koláčný (Fořt), 39. Tomašík, 48. Curney (Šebek), 55. Koláčný, 55. Suchánek (Beneš), 57. Beneš, 59. Koláčný (Zoufalý)  8. Světlík (Kopecký), 14. Klucho (Ferda), 45. Ferdan. Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka. Vyloučení: 0:5, navíc Dlesk (Liberec) osobní trest 10 minut. Využití: 2:0. Diváků: 390. Stav série: 1:0.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Hemerka, Gruber, Zakonov, Suchánek, Fořt, Punčochář - Bína, Curney, Beneš - Tokoš, Tomašík, Šebek - Koláčný, Zoufalý, Korych.

Ve čtyřleté historii, kdy se Prezidentský pohár předává vítězům základní části mužské superligy, je Mladá Boleslavi i počtvrté jeho držitelem. Boleslavský tým ovládl dlouhodobou fázi sezony pošesté v řadě, čímž vytvořil nový rekord, a posedmé v klubové historii. Trofej předával prezident Českého florbalu Daniel Novák. 

Mladá Boleslav byla v posledních letech ve čtvrtfinále neomylná, v posledních osmi sériích vyhrála 30 zápasů v řadě. 

Na jedenatřicátý úspěch za sebou se poměrně nadřela, v úvodní třetině dvakrát dotahovala a ještě ve 48. minutě byl stav 3:3. 

Jinak ovšem měli domácí výraznou herní převahu a ve zbývajícím čase ji ztvárnili v pět tref do liberecké sítě. 

V utkání měl premiéru videosystém pro rozhodčí, ve zkušebním provozu je prozatím k dispozici v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi a brzy by měl být umístěn také v UNYP Areně na Podvinném mlýně. S pomocí pěti kamer mohou sudí přezkoumávat především gólové situace (o testovacím režimu více zde). Ve třetí třetině došlo k dvěma takovým momentům, které prošly revizí u videa. 

Čtvrtfinálová série mezi Mladou Boleslaví a Libercem pokračuje druhým zápasem v Městské sportovní hale v neděli 27. února od 17.00 hodin. Boleslavský klub za každého diváka na obou utkáních věnuje 20 korun na konto organizace Člověk tísni na pomoc Ukrajině. K podpoře se připojili i hráči boleslavského týmu za každý vstřelený gól. Současně diváci mohli a v neděli rovněž mohou přispět do zapečetěné kasičky u pokladny v Městské sportovní hale.