Boleslav - Liberec 4:3, drama s vítěznou tečkou
28. února 2022

Boleslav - Liberec 4:3, drama s vítěznou tečkou

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav vede ve čtvrtfinálové sérii play-off Livesport Superligy 2:0 na zápasy. V nedělním pokračování zvítězili obhájci titulu 4:3 nad FBC Liberec, o víkendu 5. a 6. března se série přesouvá na sever Čech.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FBC Liberec 4:3 (2:1, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 10. Fořt (Zoufalý), 13. Beneš (Bína), 42. Šebek (Zakonov), 59. Suchánek - 9. Pařízek (Ferda), 43. Smutný (Janeček), 59. Smutný (Wiener). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváků: 272. Stav série: 2:0.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Hemerka, Gruber, Zakonov, Suchánek, Fořt, Punčochář - Bína, Curney, Beneš - Tokoš, Tomašík, Šebek - Koláčný, Zoufalý, Korych.

Už sobotní úvodní klání nabídlo na dlouhé desítky minut vyrovnaný průběh, boleslavský tým si první bod v sérii vybojoval definitivně až v závěrečné desetiminutovce.

A dramatický závěr mělo i nedělní pokračování. Pouze na minutu a 14 vteřin se domácí v úvodu třetí třetiny dostali do dvoubrankového náskoku. Vzápětí totiž snižoval liberecký Smutný na 2:3 z hostujícího pohledu a naděje FBC žily prakticky až do konce.

Ačkoliv v čase 58:47 Suchánek trefil prázdnou bránu a zdálo se, že by mohlo být rozhodnuto, za dalších 13 vteřin znovu zdramatizoval vývoj skórující Smutný.

Liberec dal zkoušel power-play, leč vyrovnat už nestihl. Proto Boleslav ve čtvrtfinále vede 2:0 na zápasy. Hraje se na čtyři vítězství. Další dvě utkání hostí Severočeši v sobotu a v neděli 5. a 6. března, vždy od 17.00 hodin ve Sportovní hale Dukly. 

Také během nedělního zápasu byl k dispozici v testovacím režimu systém pro videokontrolu případných sporných situací. Tentokrát k žádnému přezkoumávání ze strany rozhodčích, ani trenérské výzvě nedošlo.