Výsledky mládežnických týmů o víkendu 26. 2. - 27. 2.
3. března 2022

Výsledky mládežnických týmů o víkendu 26. 2. - 27. 2.

Únor skončil - pro Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav se v mládežnických kategoriích poslední víkend týkal elévů, dorostenců a juniorů. Jak se týmům dařilo? A co o turnajích a zápasech říkají jejich trenéři?

CE liga juniorů, 21. kolo

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - ACEMA Sparta Praha UNYP 7:10 (1:2, 3:4, 3:4)

Komentář trenéra Martina Šáchy: "Soupeř byl celý zápas o stupeň lepší v pohybu, soubojích a chtěl hrát. Dost branek, které jsme dostaly, byly zbytečné a plynuly z naší nedůslednosti."

CE liga juniorů, 22. kolo

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FAT PIPE Florbal Chodov 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)

Komentář trenéra Martina Šáchy: "Oproti sobotnímu zápasu byl v našem výkonu velký rozdíl, především v nasazení, obětavosti a chuti hrát. Je důležité, abychom pochopili, že bez těchto základních věcí nemůžeme být úspěšný tým. Navíc jsme byli dobře připraveni a hráli více v pohybu."

1. liga dorostenců – skupina B

SOKOLI Pardubice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black 5:16 (3:4, 1:4, 1:8)
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black - BUTCHIS 5:6 (3:2, 1:2, 1:2)

Komentář trenéra Jiřího Stožického: "První utkání s Pardubicemi mělo podobný vývoj jako náš minulý vzájemný zápas. Pardubice hrály vytažený presink a do poloviny utkání se hrál vyrovnaný zápas. Od půlky zápasu, kdy se nám povedlo zakončit několik protiútoků, jsme již měli zápas pod kontrolou a proti rezignovanému soupeři jsme si s chutí zastříleli. Ve druhém utkání i navzdory tomu, že jsme se museli již obejít bez hráčů, kteří nastupují za juniorku, jsme začali dobře a rychle jsme vedli. Poté jsme se začali trápit v koncovce a soupeř, který hrál z hlubokého bloku, trestal z našich chyb a skóre otočil. Hra do velice zatažené obrany nám dělala potíže a myslím, že se trochu projevilo i uspokojení z prvního zápasu. Základní část je za námi. Myslím, že jsme ji k vzhledem častým kolizím s juniorkou zvládli slušně a nyní se už těšíme na předkolo play off, ve kterém nás čeká v domácím prostředí Česká Lípa." 

2. liga dorostenců - skupina 3 – B

FBC Draci Říčany - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White 5:4 po nájezdech (0:1, 3:3, 1:0)
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White - SK Florbal Benešov 3:4 po nájezdech (2:0, 1:2, 0:1)

Komentář trenéra Tomáše Feigla: "Přes dvě porážky po nájezdech chci hodnotit tento turnaj pozitivně. Opět jsme měli možnost hrát vyrovnaná utkání až do konce, tedy naplno. V prvním utkání proti Říčanům jsme plnili roli spíše slabšího týmu. Pozorně jsme bránili a těžili jsme z brejků. Až do konce jsme drželi šanci na vítězství, nájezdy už byly spíš otázkou štěstí. V utkání s Benešovem jsme byli v roli dobyvatelů a tato role nám svazovala ruce. Vypracovali jsme si mnoho brankových příležitostí, ale buď jsme skončili na výborně chytajícím brankáři, nebo jsme předvedli velmi slabou kvalitu v zakončení, a to i v těch nejjasnějších situacích. Nájezdy byly opět loterií a štěstí nebylo ani tentokrát na naší straně. Vzhledem k neúplné sestavě jsme ale spokojeni, opět bylo znát zlepšení a dorostenecké zápasy si mohli vyzkoušet i starší žáci, kteří se do sestavy obvykle nevejdou. Jak řekl brankář Vašek Járka: „Dva body dobrý.“ V dalším domácím turnaji ale očekáváme bodů šest! Děkuji všem hráčům za nasazení a rodičům za neutuchající podporu a hlasité povzbuzování."

Liga elévů 3+1 - skupina 3 – B – 1. koš

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black - Black Angels 2011 6:6
FBC Kutná Hora-černí - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black 6:10
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black - BUTCHIS 9:5
Black Angels 2012 - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Black 6:9

Komentář trenéra Luboše Krkošky: "Tuto neděli 27. února jsme v naší mladoboleslavské hale sehráli další turnaj elévů. Nutno už na začátku podotknout, že to byl v letošní sezoně jeden z nejkvalitnějších turnajů, ne-li vůbec ten nejkvalitnější. Všech pět týmů se prezentovalo velmi slušnou hrou, čímž dokazovaly, že právem patří do prvního koše. Největším překvapením byl pro nás výkon týmu Black Angels 2012, kteří se do 1. koše prokousali až z koše sedmého!! Nejenže skoro všechny zápasy vyhráli, ale předvedli, na to, že se tým skládal výhradně z hráčů narozených v roce 2012, zároveň velmi kvalitní a zajímavou hru.

První náš zápas jsme sehráli s tradičním rivalem – Black Angels 2011. Utkání odpovídalo „rivalitě“, kterou oba týmy velmi intenzivně vnímají po celou sezonu. Nic jsme si nedarovali! Hrálo se na sto procent! Soupeř sice v první části dominoval a odskočil nám už na 4:1, ale ve druhé půli jsme se semkli, navíc nám to tam začalo „padat“. Zápas jsme otočili a v úplném závěru jsme vedli 6:5. Soupeř si vzal „time“, poté nás trošičku zatlačil a v posledních vteřinách šel do hry bez brankáře. Bohužel pro nás se Blackům podařilo tři vteřiny před koncem vyrovnat! Zápas nakonec skončil 6:6 a nutno přiznat, že remíza byla spravedlivá – lepším týmem jsme určitě nebyli. 

Ve druhém utkání na nás čekala Kutná Hora. Všichni jsme cítili, že bychom tento zápas měli výsledkově i herně zvládnout. Nebylo to však vůbec jednoduché. Soupeř se většinu zápasu držel na dostřel a až v úplném závěru jsme dokázali definitivně odskočit o více než dva góly. I když to byl boj, tak výhra 10:6 byla naprosto zasloužená. Herně jsme byli lepší + šancí jsme si vytvořili určitě minimálně třikrát více než soupeř. 

Do třetího zápasu s Butchis jsme šli s respektem. Butchis sice předchozí dvě utkání prohráli, ale vždy jen velmi těsně. Na nás ale tentokrát neměli! Náš výkon se totiž zápas od zápasu zlepšoval. Všechny tři lajny začaly hrát na hranici svých možností. A i když výsledek 9:5 nevypadá nijak zvlášť dominantně, tak kdybych si dělal statistiku střel a šancí, tak by se dominance jasně ukázala. Zkrátka a dobře – na Butchis umíme!

Doslova zlatým hřebem byl ovšem poslední zápas – s již zmiňovanými a zatím neporaženými Black Angels 2012. Opět jsme šli do zápasu s respektem. Ale ne se strachem! Právě to, že jsme se každým zápasem zlepšovali, se krásně projevilo v tomto utkání! Hráli jsme týmově, kvalitně na míčku, zlepšili jsme se do obrany, plus tradičně zachytal výborně náš gólman. Nutno ovšem říci, že jejich brankář byl neméně „excelentní“! Soupeř hrál skvěle, my však ještě lépe! Nakonec se zrodil výsledek 9:6 v náš prospěch, což byla, jak jsem se později dozvěděl, první prohra týmu Black Angels 2012 v sezoně.

Vzhledem k tomu, že další turnaj nás čeká až 3. dubna, máme více než měsíc na to, abychom zapracovali na svých individuálních i herních dovednostech a pokusili se je zase trošičku „vybrousit“. Díky všem klukům za skvělý přístup a neméně skvělé výkony. Též díky všem rodičů za jejich podporu."

Liga elévů 3+1 - skupina 3 – B – 2. koš

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White - Prague Tigers Orange 1:12
Floorball Club FALCON Black - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White 12:5
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White - OLYMP Florbal Perseus 2:17
ACEMA Sparta Praha White - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav White 8:3

Komentář trenéra Roberta Šmola: "V domácím prostředí jsme odehráli další turnaj. Ač se nám výsledkově nedařilo podle představ, měli jsme v zápasech hezké okamžiky, od kterých se musíme odrazit. Kluci každým zápasem získávají nové zkušenosti, které potřebují ke svému rozvoji. Děkuji rodičům za podporu a pomoc při domácím turnaji."