Michal Sládek přestupuje do Bolky
25. dubna 2022

Michal Sládek přestupuje do Bolky

Novou posilou Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav je Michal Sládek. Dvaadvacetiletý útočník přichází z FBC Ostrava a podepsal tříletou smlouvu. „Čím víc se přestup blížil, tím víc jsem se těšil. Udělám maximum, aby do sebe všechno zapadlo a mohla být spokojená Bolka i já. Rád bych vyhrával ty největší zápasy,“ řekl Sládek. S novými spoluhráči už se seznámil a v květnu s nimi zahájí přípravu na novou sezonu, v níž bude Boleslav obhajovat mistrovské tituly z posledních dvou sezon.

Michal Sládek odehrál v nejvyšší české soutěži šest sezon. Ve 149 zápasech základní části nasbíral 229 bodů (124+105). V nadstavbové části přidal dalších 10 bodů (5+5) v 16 utkáních. V posledních třech sezonách za Ostravu vždy pokořil 50bodovou hranici a patřil do desítky nejproduktivnějších hráčů celé soutěže.

„Michalovu kariéru sledujeme několik let. Pamatuju si na moment, kdy jsem v ostravské hale seděl na tribuně s rodiči našeho bývalého tahouna Honzy Jelínka. Zmínil jsem, že se mi líbí, jak Michal hraje. Oni hned reagovali, že ho znají ze své učitelské praxe a představili mi ho jako poctivého, pracovitého kluka. To ještě více rozdmýchalo náš zájem. S Michalem jsme byli v kontaktu stejně jako s generálním manažerem ostravského klubu Rolfem Frankem. Nyní přišel ten správný moment pro jeho přesun do Mladé Boleslavi. Michal bere své působení u nás jako velkou výzvu. Jeho charakter, nastavení a ambice ho ženou k tomu, že chce dělat sport maximálně naplno, což se protíná s tím, jak pracujeme v našem klubu. Jeho příchod je dalším prvkem generační obměny našeho týmu a věříme, že přestup bude přínosem pro nás, pro Michala i pro celé město Mladá Boleslav,“ řekl generální manažer klubu Tomáš Pacák. 

„Ačkoliv je Michalovi teprve 22 let, z působení v superligovém florbale už je poměrně zkušený. Několik sezon po sobě dokazuje své schopnosti být produktivní. Zároveň je to hráč ochotný se zlepšovat - přichází s pokorou a chutí na sobě pracovat, což jsou důležité předpoklady, aby u nás uspěl. Těším se na naši spolupráci,“ okomentoval hlavní trenér Petr Novotný první mezisezonní změnu v kádru. 

Sládek aktuálně dokončuje bakalářské studium na Vysoké škole báňské, obor elektroenergetika. V Mladé Boleslavi bude kombinovat florbalové angažmá s civilním zaměstnáním. „Cítím, že se potřebuju osamostatnit, vykročit ze svého komfortu a mít možnost posunout se po sportovní stránce - a tím středobodem je pro mě Mladá Boleslav. V Ostravě jsem strávil celý svůj život, chci poděkovat klubu za všechny zážitky a zároveň chci v novém prostředí ukázat, že mě můj mateřský klub sportovně i lidsky správně vychoval,“ řekl Sládek.

Považuje se za soutěživého a týmového hráče. „Dokážu se postavit za spoluhráče. Jsem cílevědomý a v dobrém slova smyslu zákeřný. Myslím, že mám slušný přehled na hřišti a gól spíš připravím, než dám,“ nabízí Sládek pohled na vlastní dovednosti. 

Sládek zaznamenal aklimatizaci svých předchůdců, kteří do Bolky přišli o rok dříve. „Ano, vnímal jsem, že prosadit se v boleslavském kádru není žádná sranda a bral jsem ohled na to, že mladí kluci přede mnou to zvládli. I to mi pomohlo s mým rozhodnutím přestoupit,“ přiznává. 

Pozorně sledoval i jarní cestu Bolky k třetímu mistrovskému titulu. „Jasně, jakmile bylo jasné, že nevyhraje Ostrava, nešlo to nepřát klubu, se kterým jsem měl blízko k dohodě. A tím spíš, když vidíte, jak Bolka funguje a jak se tu pracuje. Navíc do toho vstupuje i Pohár mistrů, takže jsem rád, že to takhle dopadlo. Těším se na měření s těmi nejlepšími a na výzvy, které jsem doteď nepoznal,“ dodal Sládek.