Matyáš Krebner bude hrát za Bolku
18. května 2022

Matyáš Krebner bude hrát za Bolku

Druhou posilou Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav před sezonou 2022/2023 je univerzál Matyáš Krebner. Účastník dubnového Superfinále švýcarské NLA podepsal smlouvu s platností do konce ročníku 2024/2025 s opcí na další sezonu. „Švýcarsko mi hodně dalo, pomohlo mi sportovně i lidsky. Chci dál dělat florbal na nejvyšší úrovni, věnovat mu spoustu času, a proto jdu do Bolky,“ říká dvaadvacetiletý nováček týmu.

Krebner před zahraniční výzvou v SV Wiler-Ersigen, kam zamířil loni v létě, vyrůstal v Bohemians. V zelenobílých barvách stihl během pěti sezon v české lize 141 zápasů včetně play-off s bilancí 96+97. Ve Švýcarsku během 32 startů posbíral 12 bodů (4+8). S juniorskou reprezentací dosáhl na bronz na mistrovství světa 2017 ve Växjö, kde byli jeho spoluhráči i Jakub Bína, Filip Zakonov nebo Petr Koláčný. Aktuálně patří do nedávno vzniklého národního výběru do 23 let. 

„Matyáše vnímáme jako jednoho z nejtalentovanějších florbalistů svého ročníku. V Bohemce vyrostl v klíčového hráče týmu a během jeho angažmá ve Švýcarsku jsme byli v kontaktu. Věříme, že v našem prostředí se může nadále zlepšovat, domluvili jsme se na dlouhodobé spolupráci. Matyáš absolvoval lékařskou i fyzioterapeutickou prohlídku, funkční testy a seznamovací trénink s naším kondičním koučem Radkem Gwuźdźem a po reprezentačním kempu se tento týden zapojí do přípravy s naším týmem,“ řekl generální manažer Tomáš Pacák. 

„Matyáš je velmi univerzální hráč, který může nastupovat na pozici centra, křídla i v obraně, což je pro naši hru důležité. Na svůj věk už toho zažil docela dost. Má za sebou výzvu ve Wileru, kde je prostředí hodně profesionální a podobné našemu klubu. To považuji za záruku, že k nám přichází hráč, který je motivovaný a chce na sobě dále pracovat,“ poznamenal hlavní trenér Petr Novotný. 

Krebner studuje NEWTON University v Praze, obor globální podnikání a management. V boleslavském klubu se bude stejně jako většina superligových hráčů podílet i na trénincích mládeže. „Bolka je pro mě další motivace. Jednu výzvu jsem podstoupil před rokem svým odchodem do Švýcarska - poznal jsem tam, co znamená být v náročném prostředí ambiciózního klubu. A teď mě láká ta další tady. Chci v Česku ukázat, jak jsem se posunul. Mám jen ty nejvyšší cíle a rád bych vyhrál titul,“ vyhlásil Krebner. 

Stejně jako jeho noví spoluhráči, i on završil poslední sezonu zápasem o titul. Wiler ve švýcarském Superfinále prohrál 1:2 s Grasshopper Curych. „Myslím si, že jsme byli lepší, takže mě prohra mrzí o to víc. Celkově to ale neberu jako neúspěch. Měli jsme mladý tým, kterému před sezonou málokdo věřil, hodně jsme se zlepšovali a nakonec to dotáhli až do bitvy o zlato. Toho si vážím,“ ohlíží se Krebner. 

Po Michalu Sládkovi z Ostravy je Krebner druhou mezisezonní posilou - a s největší pravděpodobností i poslední. „Z juniorské kategorie se k nám přesouvají Ondra Tomšík, Dominik Hanuš a Jakub Seibert (všichni ročník 2003), pracujeme s juniorským reprezentantem Michalem Fišerou a trénuje s námi také Ondra Pužman (oba 2004). Další příchody v tuto chvíli neplánujeme,“ dodal hlavní trenér Novotný.