Boleslav - Dalen 5:4, víc než pouze soupeři
30. července 2022

Boleslav - Dalen 5:4, víc než pouze soupeři

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav bude hrát v závěrečném dnu ŠKO-ENERGO CUPU 2022 o celkový triumf. Slušnou výchozí pozici si zajistil sobotním triumfem 5:4 nad IBK Dalen. Zápasu předcházel krásný moment ze strany švédského klubu, který přesahuje florbalové mantinely.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - IBK Dalen 5:4 (0:1, 1:1, 4:2)

Branky a nahrávky: 36. Tomašík (Koláčný), 42. Zoufalý (Chroust), 44. Zoufalý (Krebner), 53. Korych (Punčochář), 60. Bína z trestného střílení - 12. Kronberg (Nystedt), 40. Forslind (Nystedt), 43. Karlsson (Bodén), 55. Hedlund (Nystedt). Rozhodčí: Brejcha, Herman. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Diváků: 323.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Tomšík - Zakonov, Punčochář, Fořt, Suchánek, Krebner, Seibert - Bína, Hemerka, Šebek - Sládek, Tomašík, Korych - Tokoš, Zoufalý, Koláčný.

IBK Dalen si před utkáním připravil slavnostní poděkování pro pětici mladoboleslavských hráčů, Jakuba Grubera, Jakuba Bínu, Filipa Zakonova, Marka Korycha a Jana Zoufalého, kteří v době uzávěrky soutěží během koronavirové pandemie na podzim 2020 působili ve švédském klubu. Gruber a spol. převzali dresy Dalenu se svými čísly a jmenovkami přímo z rukou svých bývalých spoluhráčů. Pamětní dres dostal také generální manažer boleslavského klubu Tomáš Pacák, který je garantem dlouholeté spolupráce za českou stranu. 

Přes půl zápasu Boleslav čekala na svou úvodní trefu a po Tomašíkově vyrovnání na 1:1 už se trefovali na domácí straně pouze hráči ze zmíněné oceněné pětice. Na 2:2 a 3:3 srovnával Zoufalý, obrat na 4:3 dovršil dorážející Korych a po Hedlundově trefě na 4:4 těsně po vypršení přesilovky měl zápas strhující závěr.

Po nepřehledné situaci u brankoviště Dalenu rozhodčí v čase 59:59 odpískali trestné střílení pro Boleslav a Bína jej proměnil ve vítěznou trefu na 5:4. 

Pořádající tým ŠKO-ENERGO CUPU 2022 tak k pátečnímu bodu za prohru 5:6 po nájezdech s juniorskou reprezentací přidal v sobotu tři a v závěrečném utkání proti švýcarskému Floorball Köniz může útočit na turnajové prvenství. Při tříbodové výhře se nebude muset na nic ohlížet. 

Česko-švýcarský souboj začíná ve 13.00 hodin, ještě předtím od 10.00 hodin v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi rozehrají závěrečný den IBK Dalen a český národní tým do 19 let.