Ve čtvrtek doma proti Bohemians
10. srpna 2022

Ve čtvrtek doma proti Bohemians

S FbŠ Bohemians, ASK ORKA Čelákovice a DDQ Florbal Chomutov se postupně utká Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav ve vrcholové části Poháru Českého florbalu. Bolka chce navázat na triumf ve ŠKO-ENERGO CUPU a předvést další dobré výkony.

Florbalové léto v Mladé Boleslavi pokračuje. Před necelými dvěma týdny vyvrcholil mezinárodní florbalový turnaj ŠKO-ENERGO CUP a trofej pro vítěze po napínavém průběhu zůstala doma. Bolka totiž po úvodním zaváhání s českou reprezentací do 19 let (4:5 po nájezdech) porazila jak švédský IBK Dalen (5:4), tak i švýcarský Floorball Köniz (5:4 po nájezdech).

Teď přichází čas pohárových soubojů, i v této soutěži chce být Bolka maximálně úspěšná.

„Zápas s Bohemkou pro nás přichází v dobrém termínu po odehraném ŠKO-ENERGO CUPU, na kterém už jsme si mohli leccos zkusit, přistupujeme k němu plnohodnotně jako k soutěžnímu utkání. Vnímáme, že Bohemka přivedla několik nových hráčů a víme, že bude ještě nebezpečnější než před rokem. Na utkání se těšíme,“ řekl Petr Novotný před dnešním soubojem. 

Mladoboleslavský trenér v komentáři na adresu soupeře narážel především na angažování reprezentanta Martina Kisugiteho, který se v létě vrátil do Bohemians po působení ve Švédsku a Švýcarsku. Odtud do stejného klubu zamířil také Jan Řehoř, jenž odehrál sezony 2017/2018, 2018/2019 a 2020/2021 v Mladé Boleslavi a dnes se tak může postavit některým svým bývalým spoluhráčům. Na soupisce Bohemians je nově také třeba boleslavský odchovanec Patrik Rozkovec.

Čtyřčlenné složení „boleslavské“ pohárové skupiny doplňují ještě prvoligový Chomutov a ORKA Čelákovice hrající Národní ligu. 

Proti oběma týmům bude Bolka plnit roli hostujícího týmu, ale souboj s ORKOU se bude hrát v pondělí od 19.00 hodin v Nové městské sportovní hale v Mladé Boleslavi, neboť ORKA tu standardně nastupuje ke svým domácím zápasům. 

Dva nejlepší týmy ze skupiny postoupí do osmifinále, kde se od podzimu pokračuje formou pavouku. 

vrcholová část Poháru Českého florbalu 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FbŠ Bohemians 
Hraje se ve čtvrtek 11. srpna od 19.00 hodin v MSH Mladá Boleslav. 
Videopřenos: utkání nebude vysíláno živě
Textový on-line přenos: ceskyflorbal.cz
Rozhodčí: Jiří Jelínek, Josef Monzer    
Vstupenky on-line: Ticketportal.cz