Boleslav - Dalen 4:5 po nájezdech, vyřazeni v semifinále
28. srpna 2022

Boleslav - Dalen 4:5 po nájezdech, vyřazeni v semifinále

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav se na Umeå Scandic Cupu 2022 počtvrté v historii kvalifikoval mezi čtyři nejlepší, ale bránou do finále znovu neprošel. V semifinále padl s pořadajícím IBK Dalen 4:5 po nájezdech. V pondělí boleslavský tým cestuje domů.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - IBK Dalen 4:5 po nájezdech (0:1, 1:3, 3:0)

Branky a nahrávky: 38. Tokoš (Tomašík), 44. Tomašík (Tokoš), 50. Sládek (Zoufalý), 53. Suchánek - 17. Sikström (Bodén), 22. Strand, 27. Hedlund (Kronberg), 30. Kronberg (Ahlbäck), rozhodující nájezd Wöcke. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Krebner, Gruber, Zakonov, Punčochář, Hemerka, Suchánek - Koláčný, Zoufalý, Korych - Tokoš, Tomašík, Šebek - Bína, Beneš, Natov - Sládek. 

Mladoboleslavský tým na Umeå Scandic Cupu vyhrál svou základní skupinu, o čemž se rozhodlo v sobotu po obědě, takže odpadla nutnost hrát čtvrtfinále. To naopak určilo semifinálového soupeře Bolky, Dalen deklasoval Nurmon Jymy 11:3.

A tak v nedělním poledni nadešel čas pro druhý letní souboj mezi Mladou Boleslaví a Dalenem. Při červencovém ŠKO-ENERGO CUPU uspěl český tým výsledkem 5:4, ve Švédsku se očekával další tuhý boj. 

Veskrze nadějný úvod se postupně měnil ve střelecké trápení Bolky, zatímco na druhé straně Dalen střílel branky, kterým se určitě dalo předejít. Po time-outu ve 34. minutě Boleslav konečně vymazala nulu v počtu gólů a v závěru druhé třetiny za stavu 0:4 korigoval dorážející Tokoš. 

Český tým se zlepšoval, i díky Suchánkově proměněné přesilovce dotáhl skóre na 4:4 a bojoval o postup do finále. Gól už nepadl v závěru třetí třetiny, ani v pětiminutovém prodloužení. 

Šlo se na nájezdy, v nichž domácí Wöcke v páté i šesté sérii freestylově překonal brankáře Bauera a rozhodl o postupu Dalenu. Druhým finalistou je další tým z Umeå - Team Thorengruppen.

V pondělí 29. srpna se mladoboleslavský tým vrací domů a bude se chystat na zářijový start Livesport Superligy 2022/2023.