V osmifinále v Ústí, ve hře je Tatran!
21. listopadu 2022

V osmifinále v Ústí, ve hře je Tatran!

Pohárová soutěž dospěla do osmifinálové fáze. Po úspěšném absolvování letní vrcholové části a postupu přes Butchis ze šestnáctifinále bude dalším prvoligovým soupeřem Bolky Florbal Ústí. Hraje se ve středu 23. listopadu od 19.30 hodin ve Sportovním centru Sluneta.

Hned dvakrát v rozmezí pěti dnů míří florbalisté Mladé Boleslavi na sever Čech. Ještě před nedělní cestou do Liberce, kde se bude hrát o superligové body, jedou úřadující češti mistři do Ústí nad Labem. Tam je čeká osmifinálový zápas Poháru Českého florbalu. 

Po pražském Butchisu, s nímž se Boleslav v říjnu utkala v Poháru Českého florbalu o kolo dříve (17:5), tak družstvo vedené Petrem Novotným nastoupí proti dalšímu týmu z vrchních pater druhé nejvyšší soutěže. Zatímco Butchis suverénně vede, středeční soupeř je druhý. 

Ústí, jehož kádr je velmi mladý, v minulém pohárovém kole vyřadilo superligové Karlovy Vary (10:5).

„Zápasy v Ústí bývají se vším všudy - pro soupeře je to událost, domácí budou nahecovaní a my se těšíme na bouřlivou kulisu. Rozhodně je pro nás přínosné zažít takový zápas, než jen trénovat,“ řekl mladoboleslavský trenér Petr Novotný. 

Pro Bolku je velkou motivací postoupit a vybojovat si tak pravděpodobný souboj s Tatranem Střešovice, na který by došlo ve čtvrtfinále a který by se hrál na hřišti soupeře. I střešovické hráče čeká osmifinále ve středu, jejich soupeřem je ORKA z Národní ligy, tedy třetí nejvyšší soutěže.

osmifinále Poháru Českého florbalu  

Florbal Ústí - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 
Hraje se ve středu 23. listopadu od 19.30 hodin ve Sportovním centru SLUNETA Ústí nad Labem. 
Matchcenter: ceskyflorbal.cz
Rozhodčí: Jan Brejcha, Petr Herman