Rekonvalescent Koláčný: Učím se, vzdělávám a cvičím
28. listopadu 2022

Rekonvalescent Koláčný: Učím se, vzdělávám a cvičím

Číslo 27 chybí v mladoboleslavské superligové sestavě. Petr Koláčný, nejlepší střelec Bolky v jarním play-off, si vážně poranil koleno na říjnovém soustředění národního týmu do 23 let a přijde o zbytek aktuální sezony. Už je však po operaci a nabírá síly na návrat.

Jak se teď cítíte?

Zahájil jsem čtvrtý týden rekonvalescence po operaci. Prvotní pooperační bolesti jsou už za mnou, ale naštěstí nebyly ani tak velké jak bolest po úrazu. Takže můj zdravotní stav je v rámci možností v pořádku, ale nuda, kterou kvůli klidovému režimu prožívám, je velmi náročná na zvládnutí.

Jak proběhla operace kolena?

Byl jsem velmi spokojený s kvalitou péče v Klaudiánově nemocnici v Mladé Boleslavi, kde jsem operaci podstoupil. Samotná operace proběhla bez komplikací, tedy alespoň mě o žádných neinformovali. (směje se) Abych se přiznal, tak jsem ze všeho měl lehčí obavy, ale nakonec jsem usoudil, že nebylo z čeho.

Jaké máte nejbližší plány?

Hned po operaci jsem začal cvičit v Brně pod dohledem mého dobrého kamaráda Mgr. Ivana Jánského. V Brně z toho důvodu, že zatím nejsem plně soběstačný a jsem vázán na asistenci rodinných příslušníků. V průběhu tohoto týdne bych se už chtěl přesunout zpět do Mladé Boleslavi a začít pracovat společně s naší fyzioterapeutkou Bárou a kondičním trenérem Radkem, se kterými do toho šlápneme.

Hned po zranění jste zmiňoval, že vidíte motivaci v příběhu Jana Natova, který si prošel podobnou situací v minulé sezoně. Radil vám, jak zvládnout nadcházející měsíce?

Samozřejmě, řešil jsem to hodně jak s Bárou, tak s Natym, ale i bráchou, který si taky prošel stejným zraněním. Ptal jsem se na úplně nejzákladnější věci. Zejména po jaké době je člověk schopen již nějak fungovat, co si s sebou vzít do nemocnice a další otázky podobného typu. Nicméně je to všechno hrozně individuální, každý to má jinak.

Dokážete teď využít více volného času? Jak ho trávíte?

Jak jsem už říkal, je to hrozná nuda, absolutně nejsem ten typ člověka, který rád leží doma. Snažím se více pracovat do školy, hodně času věnuji sebevzdělání a také sledování nejrůznějších sportů. Každý den samozřejmě cvičím.

Sledujete videopřenosy ze zápasů Bolky? Prožíváte je nervózně, nebo v klidu?

Jasně, že sleduji! Jsem ten typ člověka, který je na hřišti v klidu, ale v hledišti nebo u přenosu je hodně nervózní. Už se těším, až se budu moci zápasů zúčastnit zase alespoň v roli diváka.