Tatran - Boleslav 9:6, konec pohárových nadějí
7. prosince 2022

Tatran - Boleslav 9:6, konec pohárových nadějí

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav na trofej v Poháru Českého florbalu nedosáhne. Cestu boleslavskému týmu uťal Tatran Střešovice, který ve vzájemném čtvrtfinále na svém hřišti zvítězil 9:6. Oba týmy se utkají i v sobotu, tentokrát rámci Livesport Superligy. V pražských Řepích se bude začínat v 19.00 hodin.

Tatran Střešovice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 9:6 (4:1, 1:1, 4:4)

Branky a nahrávky: 9. Šindelář (Šimek),15. Šindelář (Sládeček), 18. M. Beneš (Havlas), 20. Šimek (Němeček), 39. Havlas (Hanák), 43. Hanák (Beneš), 50. Mühlfait (Tlapák), 51. Hanák (M. Beneš), 59. Čermák (Kreysa) - 2. Punčochář (Sládek), 31. Natov (Tomašík), 53. Sládek, 55. Suchánek (Bína), 58. Pěnička (Bína), 60. Sládek (Zakonov). Rozhodčí: Kostinek, Reichelt. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Zakonov, Suchánek, Punčochář, Gruber, Seibert, Fišera, Zoufalý - Tokoš, Tomašík, Natov - Sládek, Krebner, Šebek - Bína, Beneš, Pěnička - Korych, Chroust. 

V pohárovém čtvrtfinále šla sice do vedení Boleslav po Punčochářově vytočení zpoza brány ve druhé minutě, ale jinak bylo v první třetině plné hřiště spíše hráčů Tatranu, kteří měli převahu a tu přetavili ve čtyři branky. Ranou do zad před cestou do šaten byl obzvláště Šimkův přesilovkový gól v čase 19:58.

Do druhé třetiny nastoupila odvážnější Boleslav, hosté se více tlačili do střelby a Natov v čase 30:45 snižoval na 2:4. Leč boleslavské choutky na další přiblížení ve skóre zase zchladil skórující Havlas před druhým odchodem do odpočinek. 

Třetí dvacetiminutovka podtrhla střešovickou pohodu posledních měsíců, ze které příliš neubraly ani dva boleslavské góly při hře v šesti bez brankáře. Domácí zvítězili 9:6. Letošní boleslavská cesta Pohárem Českého florbalu po předchozích pěti výhrách tedy končí. 

S Tatranem dojde na další měření sil už v sobotu, souboj aktuálně prvního týmu tabulky Livesport Superligy se druhým začíná v pražských Řepích opět v 19.00 hodin.