Falun - Boleslav 6:1, statečný výkon na skvělého soupeře nestačil
7. ledna 2023

Falun - Boleslav 6:1, statečný výkon na skvělého soupeře nestačil

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav v sobotním semifinále Poháru mistrů prohrál 1:6 s IBF Falun a v nedělním vyvrcholení ve finském Lempaäälä jej čeká souboj o třetí místo proti Grasshopper Club Curych. Jediný gól Bolky v boji o finále vstřelil po polovině utkání Filip Zakonov.

IBF Falun - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 6:1 (0:0, 3:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 26. Galante Carlström (Lundmark), 28. Enström (Galante Carlström), 34. Lundmark (Johansson), 46. Galante Carlström (Samuelsson), 58. Wettergren (Bäckby), 59. Lundmark (Galante Carlström) - 31. Zakonov (Tomašík). Rozhodčí: Ellis, Sjögren (oba Fin.). Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Zakonov, Suchánek, Punčochář, Gruber, Seibert, Hemerka - Tokoš, Tomašík, Natov - Sládek, Krebner, Šebek - Bína, Beneš, Pěnička - Korych.

Mladoboleslavský tým dorazil do Finska ve čtvrtek v noci, na aklimatizaci měl celý pátek, během kterého absolvoval i trénink v dějišti Poháru mistrů 2023. 

Semifinálovým soupeřem byl IBF Falun, sedminásobný šampion švédské ligy, mistr posledních tří ročníků a také aktuální lídr SSL. 

Čeští mistři věděli, že jedině výkon na hranici možností může proti švédskému suverénovi stačit, a kdo ví jestli. 

Boleslavský nástup byl statečný, tým vedený kapitánem Natovem se zvučného soupeře nezalekl a v první třetině neinkasoval. Právě Natov v úvodu trefil tyč a konstrukce branky dvakrát pomohla i Bauerovi. 

Falun se dostal do vedení díky dvěma proměněným přesilovkám v krátkém sledu, těsně po polovině utkání snižoval Zakonov na 1:2, ale dvoubrankový náskok vrátil Falunu po rychlé kombinaci Lundmark. V úplném závěru druhé třetiny ještě Galante Carlström neproměnil trestné střílení. 

Právě Galante Carlström, nejlepší hráč Falunu na hřišti, v úvodu třetí třtiny zvyšoval na 4:1 a udělal tím zápas pro Boleslav ještě těžším. Přesilovka zůstala nevyužita, hosté v závěrečných minutách zkoušeli hru v šesti bez brankáře, ale švédský tým už jen upravil skóre na konečných 6:1.

Znamená to, že Falun čeká finále Poháru mistrů proti domácím Classic. Boleslav bude hrát v neděli od 12.00 SEČ proti švýcarským mistrům Grasshopper Club Curych o třetí místo.