Curych - Boleslav 2:10, cenný bronz z Poháru mistrů
8. ledna 2023

Curych - Boleslav 2:10, cenný bronz z Poháru mistrů

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav se vrací prestižního Poháru mistrů s medailí, svou první v klubové historii. V zápase o bronz ve finském Lempäälä úřadující čeští mistři deklasovali švýcarské šampiony Grasshopper Club Curych po výborném výkonu 10:2.

Grasshopper Club Curych - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 2:10 (1:1, 0:2, 1:7)

Branky a nahrávky: 10. N. Seiler (Riedi), 59. Laubscher (Hasenbohler) - 1. Tomašík (Tokoš), 27. Tokoš (Suchánek), 36. Zakonov (Tomašík), 43. Natov (Tokoš), 46. Natov (Tomašík), 50. Tokoš (Suchánek), 51. Tomašík (Natov), 56. Natov (Suchánek), 59. Bína (Korych), 60. Gruber (Punčochář. Rozhodčí: Ellis, Sjögren (oba Fin.). Vyloučení: 6:2. Využití: 0:1.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Zakonov, Suchánek, Punčochář, Gruber, Seibert, Hemerka - Tokoš, Tomašík, Natov - Sládek, Krebner, Šebek - Bína, Beneš, Korych.

Zhruba 16 hodin po dohrání sobotního semifinálového souboje s Falunem (1:6) nastupoval mladoboleslavský tým do bitvy o bronzové medaile a úvod měl výborný - hned v prvním střídání totiž skóroval Tomašík. 

Ojedinělé zaváhání boleslavské obrany v první třetině potrestal Seiler, jinak byla zahajovací dvacetiminutovka poznamenaná čtyřmi dvouminutovými tresty Curychu, během nichž Boleslav hrála i minutovou přesilovku 5 na 3, ale v žádné z početních výhod neskórovala. 

Ve druhé třetině nejprve Boleslav ubránila oslabení a pak v jejím dalším průběhu díky Tokošovi a Zakonovovi odskočila na 3:1. 

Důležitý pro konečný výsledek byl boleslavský vstup do závěrečné třetiny. Do úniku za soupeřovu obranu se totiž dvakrát dostal Natov a dvěma různými blafáky postupně zvýšil na 4:1 a 5:1. 

Curych sáhl ke hře v šesti, ale Tokoš trefil prázdnou bránu (6:1), po něm se brzy prosadil Tomašík (7:1), kapitán Natov zkompletoval hattrick (8:1), a v úplném závěru se mezi trefy Bíny (9:1) a Grubera (10:2) vklínil jen korigující Laubscher, jehož gól ještě potvrzovalo video.

Mladá Boleslav naprosto ovládla zápas o bronz a při své čtvrté účasti na Poháru mistrů získala svou první medaili. 

V pondělí ráno cestují bronzoví medailisté domů a do Livesport Superligy se znovu zapojí v neděli 15. ledna zápasem v Praze proti Bohemians.