Boleslav – Chodov 4:5, porážka po velké bitvě
30. ledna 2023

Boleslav – Chodov 4:5, porážka po velké bitvě

Elektrizující zápas s nádhernou podívanou, tak mohl vidět zápas 20. kola Livesport Superligy mezi Bolkou a Chodovem nezaujatý fanoušek pěkného florbalu. Bolka nevstoupila do utkání vůbec dobře a už v šesté minutě prohrávala o tři branky. Když ve třetí třetině srovnala po sérii neúspěšných střel, tak utkání nenaklonila na svoji stranu a nechala si utkání „protéct mezi prsty“. Tři body si odvezl Chodov.

Předvýběr.CZ Florbal MB - FAT PIPE FLORBAL CHODOV 4:5 (1:3, 1:0, 2:2).

B
ranky a nahrávky: 15. Suchánek (Natov), 40. Punčochář (Šebek), 49. Zakonov (Šebek), 51. Gruber - 3. J. Bauer (Vávra), 3. Komárek (Vošta), 6. Dufek, 45. Komárek (Sýkora), 55. Vávra (Ondrušek). Rozhodčí: Kačer, Vašíček. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváků: 193.

První třetinu začal lépe Chodov, který vsítil hodně rychle dost branek a následně si mohl dovolit kontrolovat zápas. Už ve třetí minutě totiž Chodov vedl po brance Jiřího Bauera. Jeho gól se velice dlouho řešil, prvně jen rozpravou s trenéry, poté také u videozáznamu, ale ten nebyl průkazný, tudíž platil původních výrok rozhodčích a trefa platila. 

Na následujícím gólu Chodova měl dost možná zásluhu předešlý výrok rozhodčích, tedy frustrace z uznání branky a nekoncentrace zavinila dvanáct sekund po předešlé brance gól Mikuláše Komárka. Tři minuty poté vsítil branku Jakub Dufek a nad boleslavskou halou ne že se začala stahovat mračna, ale ono už bylo úplně zataženo. Alespoň trochu zmírnil výsledek prvního dějství Patrik Suchánek, který byl střelecem první branky Bolky.

Ve druhé třetině Bolka snížila brankou Punčocháře „do šatny“ náskok Chodovu, ten ale stále vedl 3:2. Nutno podotknout, že Bolku provázelo mnoho osobních chyb a nepřesností. Když už se domácí dostali ke střele, tak v bráně zasáhl výborný gólman Hodík. Leč zmíněná branka Punčocháře v závěru třetiny dodala jiskru i náboj do závěrečné periody.

Poslední, energická a strhující třetina zápasu přinesla několik zajímavých a zároveň dramatických momentů. Boleslav po Gruberově brance vyrovnala na 4:4 a vypadalo to, že převezme kontrolu nad zápasem, jenže obrat se nekonal. Marek Vávra rozhodl v přesilovce utkání a přiblížil Chodov ke třem bodům. Jednu z posledních šancí na vyrovnání měl Milan Tomašík, který ale trestné střílení neproměnil. Pražané si do hlavního města odvezli vítězství 5:4.