Sparta - Boleslav 5:6, výhra po velkém náskoku v úvodu
29. ledna 2023

Sparta - Boleslav 5:6, výhra po velkém náskoku v úvodu

Lednový program zakončil superligový tým Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav cenným vítězstvím 6:5 ze hřiště týmu ACEMA Sparta Praha. Úřadující mistři v repríze loňského semifinále vedli už 6:1, nakonec zápas dovezli k výhře o gól a radují se z důležitých tří bodů v dostizích o co nejlepší umístění po základní části.

ACEMA Sparta Praha - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 5:6 (0:2, 4:4, 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Curney z trestného střílení, 29. Bartoš (Curney), 38. Košir (Čermák), 39. Curney (Křenek), 53. Krbec (Čermák) - 7. Pěnička (Bína), 18. Tomašík (Gašparík), 22. Sládek (Tomašík), 25. Bína (Pěnička), 25. Suchánek (Gašparík), 27. Hemerka (Tomašík). Rozhodčí: Kačer, Vašíček. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváků: 351.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Hemerka, Suchánek, Punčochář, Gruber, Zakonov, Seibert - Gašparík, Tomašík, Natov - Sládek, Krebner, Šebek - Bína, Beneš, Pěnička - Tokoš.

Utkáním na Spartě začal pro Mladou Boleslav závěrečný blok zápasů s přímými konkurenty o co nejlepší výchozí pozici pro play-off. Kromě hráčů v rudém totiž tým Petra Novotného ještě vyzve také Bohemians a Vítkovice, čili týmy od druhého po páté místo.

Zároveň nedělní zápas v UNYP Areně sliboval tuhou bitvu též s ohledem na loňské semifinále play-off. 

Boleslav předvedla velmi koncentrovaný vstup do utkání a z první třetiny soustředěným výkonem vytěžila náskok 2:0, který v úvodu prostřední části ještě navýšila na 5:0 a 6:1. 

Další průběh byl však výrazně dramatičtější, neboť do druhé pauzy Sparta stáhla manko na 4:6 ze svého pohledu a v závěrečné dvacetiminutovce se dokonce přiblížila na rozdíl jediné branky. Boleslav však ztrátu obrovského náskoku nepřipustila a dotáhla zápas k výhře 6:5. 

Livesport Superligu nyní přeruší reprezentační přestávka, během které se dospělý národní tým představí v přípravných utkáních v Hradci Králové proti Švýcarsku (v nominaci Bauer, Gruber, Hemerka a Tokoš) a juniorští reprezentanti vyrazí na Polish Cup (v nominaci Fišera a Týc). 

Do ligových bojů se Boleslav vrátí v pátek 10. února domácím utkáním proti Liberci. V Městské sportovní hale se bude začínat v 19.00 hodin.