Sparta - Boleslav 4:8, čtvrtá výhra a postup do semifinále
19. března 2023

Sparta - Boleslav 4:8, čtvrtá výhra a postup do semifinále

Nejrychlejším možným způsobem si Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav zajistil postup do semifinále play-off Livesport Superligy. Ve čtvrtém čtvrtfinále porazil Spartu na jejím hřišti 8:4 a postoupil mezi elitní čtyřku, která si to rozdá o titul.

ACEMA Sparta Praha - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 4:8 (0:0, 0:6, 4:2)

Branky a nahrávky: 42. Čermák (Křenek), 45. Křenek (Krbec), 50. Košir (Zouzal), 58. Košir (Marvánek) - 23. Zakonov (Beneš), 25. Beneš (Hemerka), 32. Zakonov (Natov), 33. Suchánek (Beneš), 34. Beneš (Tomašík), 40. Gašparík, 55. Tomašík, 59. Tokoš (Tomašík). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1. Diváků: 428. Konečný stav série: 0:4.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav:  Bauer - Zakonov, Suchánek,, Hemerka, Gruber, Punčochář - Gašparík, Tomašík, Natov - Sládek, Krebner, Šebek - Tokoš, Beneš, Bína.

Nedělní čtvrté pokračování navázalo na sobotní bitvu, kterou rozhodl jediný gól boleslavského kapitána Natova. Ani tentokrát v první třetině branka nepadla, zato v té následující se trefili hosté šestkrát - po dvou brankách zapsali Zakonov s Benešem a skórovali i Suchánek s Gašparíkem. Slovenský reprezentant trefil odkrytou bránu, protože už od závěru druhé třetiny to domácí zkoušeli i v šesti bez gólmana. 

To pokračovalo i v závěrečné části, kdy se Sparta při risku opakovaně prosadila a stahovala manko, boleslavský náskok byl ale natolik velký, že jej hosté uhájili a uzavřeli sérii postupem do semifinále po výhře 8:4.

Kromě Mladé Boleslavi tvoří nejlepší čtyřku Tatran Střešovice, Vítkovice a Bohemians. Právo volby soupeře bude mít Tatran coby vítěz základní části, výběr proběhne v pondělí 20. března v 15.00 hodin.

Série začnou v úterý a ve středu 28. a 29. března na hřištích lépe umístěných týmů po základní části, tedy Tatranu a Vítkovic.