Tatran - Boleslav 2:3 v prodl., semifinále začalo výhrou
28. března 2023

Tatran - Boleslav 2:3 v prodl., semifinále začalo výhrou

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav vede v semifinálové sérii play-off Livesport Superligy 1:0 na zápasy. V úvodní bitvě proti Tatranu Střešovice vyhráli hráči Bolky 3:2 v prodloužení. Dvě vteřiny před vypršením nastaveného času rozhodl Milan Tomašík po individuálním průniku Adama Hemerky. Série pokračuje ve středu.

Tatran Střešovice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 2:3 v prodl. (1:2, 0:0, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Kún (Meliš), 55. Hanák (M. Beneš) - 4. Gruber (Gašparík), 5. D. Beneš (Bína), 70. Tomašík (Hemerka). Rozhodčí: Furmánek, Šolc. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváků: 421. Stav série: 0:1.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Zakonov, Suchánek, Hemerka, Gruber, Zoufalý, Punčochář - Gašparík, Tomašík, Natov - Sládek, Krebner, Šebek - Tokoš, Beneš, Bína. 

Po devíti dnech se florbalisté Mladé Boleslavi vrátili do UNYP Areny, kde ukončili čtvrtfinálovou bitvu se Spartou. Na stejném místě totiž odstartovala i semifinálová série s Tatranem, který hostil úvodní utkání v přímém přenosu ČT sport. 

A diváci u televizí i v hale viděli skvělý začátek hostů, kteří v páté minutě vedli po zásazích Grubera a Beneše 2:0. Tatran byl zaskočený, ale pomohl mu kontaktní gól Kúna těsně před odchodem do šaten. 

Ve druhé třetině gól nepadl, Boleslav srdnatě bránila a vedení 2:1 držela až do 55. minuty, kdy srovnal Hanák. 

Zápas šel do prodloužení, v jehož úvodu hosté přečkali oslabení a rozhodující úder si připravili na závěrečné vteřiny. Hemerka se rozběhl k nevídanému sólu, na jehož konci připravil míček před bránu Tomašíkovi, který trefou do odkryté sítě v čase 69:58 určil, že první bod v sérii patří Mladé Boleslavi. Zároveň tím skončila série 30 výher Tatranu v probíhající superligové sezoně.

V Praze se bude hrát i druhé utkání - středeční pokračování tentokrát hostí Sportovní centrum Řepy, kde Tatran obvykle hraje své domácí zápasy. Začátek je v 19.00 hodin. Do Mladé Boleslavi se série přesune na víkend 1. a 2. dubna. Sobotní začátek je ve 14.00 hodin, nedělní start od 17.00 hodin. Předprodej vstupenek probíhá on-line na Ticketportalu