Boleslav – Tatran 4:5, semifinále je znovu vyrovnané
2. dubna 2023

Boleslav – Tatran 4:5, semifinále je znovu vyrovnané

Obdobný průběh zápasu jako v sobotním semifinále nabídly oba mančafty v nedělním čtvrtém pokračování série, protože Tatran už po první periodě prohrával 0:2. Bolka dále držela balónek, ale i přes to inkasovala od Davida Šimka. Do závěru druhé periody ještě zvýšil slovenský reprezentant Ronald Gašparík. Třetí třetina už nebyla v boleslavské režii. Tatran postupně vyrovnal skóre. Boleslavský Michal Sládek vrátil domácím naposledy v zápase vedení. Skóre Tatranu otočili Hanák a Beneš. Pražané zvítězili 5:4 a stav série je tedy 2:2.

Předvýběr.CZ Florbal MB – Tatran Střešovice 4:5 (2:0, 1:1, 1:4)

Branky a nahrávky:  Tomašík (Tokoš), 12. Natov (Sládek), 32. Gašparík (Beneš), 56. Sládek (Tomašík) - 30. Šimek (Beneš), 44. Kreysa (Němeček), 52. Beneš, 57. Hanák (Němeček), 58. Beneš (Hanák). Rozhodčí: Bališ, Varga. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:2. Diváků: 775. Stav série: 2:2.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Zakonov, Suchánek, Hemerka, Gruber - Gašparík, Tomašík, Natov - Sládek, Punčochář, Šebek - Tokoš, Beneš, Bína. 

Start z říše snů pro Bolku, která ihned z první střely mohla slavit. Tomašík se dostal k odraženému balónku a brankář Jurco v zápase poprvé kapituloval. První přesilovku v zápase následně zužitkoval kapitán Bolky Jan Natov a bylo to 2:0.

Druhá perioda ukázala, že se nebude opakovat stejný gólový scénář utkání jako v sobotu, protože David Šimek proměnil přesilovku svého mančaftu a snížil na 1:2. Na odpověď, která dorazila až ze Slovenska, jsme nemuseli čekat moc dlouho, protože mladoboleslavský Ronald Gašparík dokazuje, že má formu a znovu vstřelil nádhernou branku. Tentokrát na 3:1.

Závěrečná třetina začala s míčkem na florbalkách Bolky, ale to Tatran neodradilo a po krátké kombinaci se dostal ke gólové střele Jonáš Kreysa. Marek Beneš následně srovnal z trestného úderu po chytré rozehrávce na 3:3. Ačkoliv domácí Michal Sládek ještě poslal Bolku do vedení, bylo tomu tak v zápase naposledy. Obrat Tatranu v samotném závěru provedli Hanák a Beneš. 

Stav série je srovnaný na 2:2 a semifinále bude pokračovat pátým duelem ve středu 5. dubna v pražských Řepích. V Mladé Boleslavi se bude hrát šestý zápas v pátek 7. dubna od 19.00 hodin. On-line prodej vstupenek byl zahájen v pondělí.

Reportáž napsal: Karel Schamberger