Joonas Naava je novým trenérem superligového týmu Bolky
2. května 2023

Joonas Naava je novým trenérem superligového týmu Bolky

Superligový tým Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav v sezoně 2023/2024 povede jako hlavní trenér Joonas Naava. Dvaačtyřicetiletý Fin doposud působil v organizaci klubu EräViikingit jako sportovní ředitel. Současně je asistentem trenéra české reprezentace mužů. Do Česka přiletěl v úterý před polednem a nyní ho čeká seznamování s novým prostředím.

Mladou Boleslav v posledních čtyřech sezonách vedl Petr Novotný. Jeho rozhodnutí nepokračovat na superligové lavičce v roli hlavního trenéra klub oznámil ve čtvrtek.

Novotného nástupcem je finský odborník Joonas Naava, který byl doposud sportovním ředitelem EräViikingit. Před pár dny vyhrál s družstvem U16 finský titul. Od roku 2013 se pohybuje také u národních týmů. Třikrát vyhrál juniorské mistrovství světa: v letech 2015 a 2017 s Finskem, v roce 2021 s Českem. V současnosti je asistentem trenéra české seniorské reprezentace, stávající realizační tým v minulém roce dosáhl na stříbro na mistrovství světa.

„Když mi Petr v průběhu ročníku sdělil, že dokončí tuto sezonu a bude potřeba najít jiné řešení, okamžitě jsem se tím začal zabývat. Trenérů, kteří mají kvality a charakter, aby byli adepty na vedení našeho superligového týmu, není mnoho. Seriózně jsem vedl jednání s těmi, kteří přicházeli do úvahy. Jsem rád, že jsme nakonec našli společnou řeč s Joonasem. Nabídka Bolky zaklapla do jeho životních plánů. Zároveň cítím, že jeho příchod je přesně tím impulzem, který teď potřebujeme. Joonas nám může rozšířit obzory a vytrhnout nás trochu z našeho každodenního vnímání, protože po naší cestě kráčíme dlouho a někdy je těžké si udržet nadhled. Joonas zároveň zná české prostředí a věřím, že o to jednodušší může být jeho adaptace. Jsme domluveni, že část jeho úvazku bude zaměřená i na rozvoj trenérů a jejich vzdělávání, Joonas bude mít svou roli i u naší elitní mládeže,“ řekl generální manažer Bolky Tomáš Pacák. 

„Zdravím všechny fanoušky Bolky. Těším se na novou sezonu. Uvidíme se na zápasech,“ vzkazuje Joonas Naava. Úvodní Naavův den v Mladé Boleslavi můžete sledovat na klubovém Instagramu. Na obsáhlejší rozhovor s novým trenérem se můžete těšit v úterý večer.