Delong: Chtěl jsem změnu. Naava mě může posunout
3. května 2023

Delong: Chtěl jsem změnu. Naava mě může posunout

Z Vítkovic do Bolky. Adam Delong poprvé v superligové kariéře mění destinaci, v 26 letech jej čeká nové angažmá. „Rozhodoval jsem se dva měsíce,“ přiznává reprezentační útočník v prvním rozhovoru po přestupu. „Jsem rád že jsme to dotáhli.“

Jaké jsou vaše první pocity v novém klubu?

Je to teď takové bláznivé. Všechno se to takhle seběhlo. Jsem rád, že jsme přestup dotáhli. Nasávám první momenty v Bolce a zatím je to super!

Je to váš první velký přestup. Bylo to těžké rozhodování? 

Nesmírně těžké. Rozhodoval jsem se dva měsíce, dennodenně jsem tím trávil čas. Nakonec rozhodlo to, že jsem chtěl podstoupit sportovní změnu, cítil jsem ze své strany trochu stagnaci a po konzultaci s nejbližšími - hlavně přítelkyní - jsem se rozhodl udělat tenhle krok. Věřím, že je správný a že se tu posunu jak sportovně, tak profesně. 

Nejste první ani poslední vítkovický hráč, který v průběhu své kariéry zamířil do Mladé Boleslavi. Je někdo, kdo vás svým příběhem inspiroval, nebo na koho se do nového týmu obzvlášť těšíte? 

Nikdo mě takhle neinspiroval, ale každopádně jsem rád, že se nás v šatně sejde víc kluků původem z Ostravy. Přece jen máme takový svůj specifický humor, ale na druhou stranu jsme schopní se aklimatizovat i do „pražské části“. Těším se na kluky, až poznám nové tváře. Myslím, že i ta mimoherní část bude fajn. 

V úterý Bolka představila nového kouče Joonase Naavu. Jak se těšíte na spolupráci s trenérem, který zároveň působí i u českého národního týmu? 

S Joonasem jsme se poznali už na reprezentačních akcích. Víme, co od sebe čekat a co od sebe budeme chtít. Myslím, že je to dobrý trenér a že mě dokáže posunout. Má vhled do mezinárodního florbalu a myslím, že i mě má dost zanalýzovaného - co dělám dobře a co zlepšit.  Těším se, že se po jeho boku budu moct posunout.

Sezona pro vás končila smolnou prohrou v prodloužení Superfinále. Už jste to hodil za hlavu? Už jste si odpočinul?

Bylo to těžké. Rána. Smolný gól. Trvalo mi to asi týden, než jsem to překousnul. Přece jen už jsem tou dobou věděl, že budu přestupovat a že je to můj poslední zápas za Vítkovice. O to to bylo těžší - i v souvislosti s loučením s kluky, které mám rád a kteří mi budou chybět. Už jsem se z toho ale oklepal a hlavu už mám nastavenou dopředu. 

Jak se těšíte na životní krok do nového města?

Beru to jako výstup z komfortní zóny. U člověka se pak dokážou objevit i věci, které by třeba nečekal. Věřím, že to zvládneme dobře. Přítelkyně s tím má větší zkušenosti, věřím, že mi pomůže. Já doteď zažil přesun maximálně z Havířova do Ostravy. Z Bolky znám zatím především halu, takže se těším, až objevím nějaká hezká místa. Věřím, že to bude fajn.