Posila Besta: Chci si zkusit něco nového a někde jinde
4. května 2023

Posila Besta: Chci si zkusit něco nového a někde jinde

Osmaosmdesátka, kterou nosíval ve Vítkovicích, je v mladoboleslavském týmu dlouhodobě obsazená, ale obránce Jiří Besta s volbou čísla neměl problém. „Osmnáctku nosím v reprezentaci, takže si ji beru i tady. Je to v pohodě,“ říká s úsměvem druhá hráčská posila Bolky před sezonou 2023/2024.

Jak se těšíte na nový klub? 

Těším se hodně. Bude to pro mě nové prostředí, noví spoluhráči a mám velká očekávání. 

Zmiňujete očekávání. Co byl ten nejzásadnější důvod, proč jste se rozhodl k přestupu do Bolky?

Bylo jich více. Jedním z nich určitě herní změna a taky životní, po škole si zkusit něco nového někde jinde. To byly dva hlavní důvody. 

Ve středu Bolka představila Adama Delonga, vašeho bývalého i budoucího klubového spoluhráče. Měli jste příležitost to probrat i spolu? 

Samozřejmě jsme se o tom lehce zmínili, věděli jsme o tom navzájem, ale určitě to nebylo tak, že bychom na sobě byli závislí a navzájem si říkali, že ten druhý tam má jít taky. Každý se rozhodoval sám za sebe, ale samozřejmě to beru jako výhodu, že je tu i Deli.

Pokud vím, hodně se přátelíte s Michalem Sládkem. Byl on mezi těmi, kteří vám doporučili Bolku? 

S Michalem jsme se bavili celou sezonu. Když jsem dostal nabídku, samozřejmě jsem se ho ptal na nějaké věci, ale výrazný faktor to nebyl, takhle bych to neřekl. Ale samozřejmě se na něj těším. 

Čeká vás tu také nový trenér, kterého ale dobře znáte z reprezentace. Joonas Naava. Jak se těšíte na spolupráci v klubu? 

Na Joonase se těším hodně. Je to trenér, kterého máme v reprezentaci, takže vím, co od něho čekat. On zároveň bude vědět, co čekat ode mě. Věřím, že naše spolupráce bude úspěšná a zase se naučím něco nového.