Noví asistenti pro Naavu: Motejzík a Procházka, gólmany povede Fibiger
17. května 2023

Noví asistenti pro Naavu: Motejzík a Procházka, gólmany povede Fibiger

Štěpán Motejzík a Lukáš Procházka jsou novými asistenty v realizačním týmu hlavního kouče Joonase Naavy u superligového mužstva Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav. Zůstávají v něm také dosavadní asistent Jiří Stožický a silový a kondiční kouč Radek Gwuźdź. Brankáře bude mít na povel Tomáš Fibiger místo Milana Peterky.

Kromě hráčského kádru (o něm více čtěte ZDE) se před superligovou sezonou 2023/2024 dotváří také realizační tým, který o mladoboleslavské florbalisty bude pečovat.

Pokračují v něm dosavadní asistent Jiří Stožický a kondiční a silový trenér Radek Gwuźdź. Další tváře jsou nové či staronové. 

„Příchod hlavního trenéra Joonase Naavy je pro nás zdrojem velké motivace a zároveň závazkem. Stavíme široký a silný realizační tým, který bude z části nový a kontinuitu naší práce podporuje setrvání Radka Gwuźdźe a Jiřího Stožického. Očekávám, že naši práci posuneme ještě k většímu detailu,“ říká generální manažer mladoboleslavského klubu Tomáš Pacák. 

Role asistentů zastanou někdejší kouč mužských a ženských týmů Chodova a současný hlavní trenér ženské reprezentace Lukáš Procházka a Štěpán Motejzík, jenž za Mladou Boleslav nastupoval do sezony 2010/2011 jako hráč a v dalším ročníku byl koučem extraligového týmu společně s Jiřím Stožickým. Naposledy působil u mládežnických družstev České Lípy.  

„O Lukášovi i Štěpánovi platí, že jsou z profesního života zvyklí na mezinárodní prostředí. Lukáš zná elitní světový florbal, je hlavním trenérem ženské reprezentace a vyjádřili jsme si dlouhodobou náklonnost ve smyslu vzájemného vnímání práce a jejího ocenění. Se Štěpánem se známe dlouho, v Boleslavi má hráčskou i trenérskou minulost. I když už od naší někdejší spolupráce uplynulo dost sezon a náš klub se od té doby hodně změnil, byli jsme v občasném kontaktu a myslím, že Štěpán podobně jako někteří další českolipští florbalisté k nám vždy chovali pozitivní vztah,“ vysvětluje generální manažer Pacák. 

Bolka má také nového trenéra brankářů, Milana Peterku po sedmi sezonách nahradí Tomáš Fibiger, jenž v posledních dvou cyklech působil u juniorského národního týmu a vede také vlastní brankářskou akademii World Floorball Goalie Academy. 

„Časové možnosti už bohužel Milanovi neumožňují tak intenzivní působení, které náš superligový program vyžaduje. Jsme ale rádi, že v našem klubu zůstane a domluvili jsme se, že vypomůže s rozvojem našich mládežnických gólmanů. Tomáš patří do úzké skupiny odborníků, kteří se věnují práci s florbalovými brankáři. Těšíme se na spolupráci. Věřím, že i pro něj může být obohacující pracovat s našimi elitními gólmany,“ doplňuje Pacák.

Nové členy realizačního týmu vám postupně představíme také v rozhovorech.