Radost a nadšení! Akademie Kosmonosy odehrála první turnaj
10. října 2023

Radost a nadšení! Akademie Kosmonosy odehrála první turnaj

Velká chuť. Zápal do hry. A motivace do dalších zápasů. Přesně tak vypadal nedělní, historicky první turnaj Akademie Kosmonosy. Odehrála ho v kategorii přípravky.

Akademie v Kosmonosech se pod záštitou boleslavského klubu rozbíhá už několik měsíců. Má tři pilíře, které trenérsky vede kouč Jakub Bína. 

„Pro nejmenší děti, které navštěvují školku, máme středeční kurz pohybové průpravy. Pro školáky z první až třetí třídy chystáme program vždy v pondělí a pro starší děti ze základní školy jsme v Kosmonosech ve čtvrtek,“ představuje Bína celý program v Kosmonosech, kde se tréninky konají v nedávno otevřené multifunkční hale. 

A právě děti z prostřední zmíněné skupiny - tedy první až třetí třídy -  jsou od nové sezony přihlášené i do dlouhodobé soutěže Českého florbalu. Startují v kategorii přípravka pod názvem Florbal MB Akademie Kosmonosy.

„V této kategorii máme v Kosmonosech už přes třicet nadšených dětí. Pro většinu z nich je florbal nový a velmi je naplňuje. Jsem rád, že mohou hrát i zápasy, máme za sebou víkendový první turnaj a převládají samá pozitiva. Děti florbal baví a mají díky zápasům ještě větší chuť se zlepšovat. S každým odehraným utkáním bylo vidět, že jsou lepší a lepší. Už se těšíme na další turnaj. Děkuji také rodičům, za jejich aktivní pomoc a podporu,“ vypráví Bína po turnaji, na němž přípravka z Kosmonos zažila i svou první výhru. 

Chcete se zapojit do Akademie Kosmonosy? 

Kurz pohybové průpravy pro děti z MŠ Kosmonosy: středa 15.00 - 16.00
Florbalové tréninky (1. - 3. třída): pondělí 16.00 - 17.00
Florbalové tréninky (4. - 9. třída): čtvrtek 16.00 - 17.00

Program probíhá v Multifunkční hale Kosmonosy (Luční 1326)

Garant Akademie Kosmonosy

Jakub Bína
bina@florbalmb.cz
730 845 722