Výsledky mládežnických týmů o víkendu 13. a 14. ledna
16. ledna 2024

Výsledky mládežnických týmů o víkendu 13. a 14. ledna

O víkendu 13. a 14. ledna měli volno naši nejstarší mládežníci, kteří se připravují na domácí zápasy juniorské ligy s Bohemians a Chodovem. Své zápasy odehrála kategorie dorostenců, starších žáků a elévů.

1. liga dorostenců

FBC Liberec - Předvýběr.CZ Florbal MB 6:3
Předvýběr.CZ Florbal MB - TJ Sokol Královské Vinohrady 12:1

Komentář trenéra Jakuba Bíny: „Máme za sebou další dva zápasy. Důležitý zápas s Libercem jsme sice výsledkově opět nezvládli, ale mám z toho zatím nejlepší pocit. O výsledku rozhodla produktivita a důraz v obou brankovištích. Když tohle zlepšíme, můžeme pomýšlet na vítězství. Druhý zápas jsme zvládli s přehledem a s výkonem jsem poměrně spokojený. Blíží se nejdůležitější část sezony a teď musíme všichni odvést maximum práce a doladit herní věci do detailu. Když to zvládneme, tak nás čeká zajímavé play-off.“

Liga starších žáků

Předvýběr.CZ Florbal MB Black vs. BLACK ANGELS 4:4
Předvýběr.CZ Florbal MB Black vs. Wizards DDM SO Praha 10 6:2
Předvýběr.CZ Florbal MB Black vs. T.B.C. Králův Dvůr 0:2

Komentář trenéra Jakuba Grubera: „Náš cíl byl postoupit zpátky do prvního koše, abychom mohli sehrát těžká utkání, které potřebujeme. Cíl se nepovedlo naplnit, takže jsme nespokojeni. Celý turnaj nebyl dle našich představ a je třeba se vrátit zpátky k základní pracovitosti.

První zápas snesl parametry až v samém závěru, když nám teklo do bot a předvedli jsme aspoň něco. Jinak jsme předváděli podprůměrný výkon proti dobře hrajícím Black Angels. Druhý zápas jsme se protrápili v koncovce, ale předvedená hra patřila k tomu lepšímu na turnaji. Poslední zápas o postup jsme nezvládli již od samotného začátku. Koncentrace na věci, které nemůžeme ovlivnit, nás srazila a po několika vteřinách jsme prohrávali 0:2. Frustrace se hromadila a nedokázali jsme tuto věc vytěsnit a soustředit se čistě na hru. Věřím, že si tyto věci vezmeme jako ponaučení a budeme z nich moci těžit v těžkých zápasech, které nás jistě v probíhající sezoně čekají.“

Přebor starších žáků

Předvýběr.CZ Florbal MB White vs. ACEMA Sparta Praha PM 0:4
BLACK ANGELS B vs. Předvýběr.CZ Florbal MB White 5:1
Předvýběr.CZ Florbal MB White vs. FAT PIPE Traverza Mukařov 4:5
FAT PIPE Traverza Chodov vs. Předvýběr.CZ Florbal MB White 1:1

Komentář trenéra Radka Štěpánka: „Starší žáci white se opět sešli na domácí půdě v Mladé Boleslavi, kde nás čekala další výzva proti čtyřem družstvům. Tým si před zápasem řekl body, se kterými chce jít do zapasu a se kterými bude pracovat v rámci dění na hřišti.

Bohužel týmu se moc nevedlo výsledkově - tři zápasy jsme prohráli, jeden skončil remízou. Z pohledu trenéra vidím, že tým by měl zapracovat na větší bojovnosti a zlepšit v trénincích své dovednosti, které nám nejdou.

Děkuji všem hráčům i brankáři. Děkuji všem rodičům a fanouškům, kteří podpořili náš tým v Mladé Boleslavi.“

Liga starších žáků

FBK Fat Pipe Vosy Praha - Florbal MB Akademie Luštěnice 2:8
Vlci TATRAN Kostelec nad Č.L. - Florbal MB Akademie Luštěnice 1:4
Sokol Rudná - Florbal MB Akademie Luštěnice 0:3

    Komentář trenéra Lubomíra Krkošky: Bude doplněn.

    Liga elévů 3+1 - skupina 3

                Předvýběr.CZ Florbal MB Black - Tatran Střešovice 1:5
                OLYMP FLORBAL Apollon - Předvýběr.CZ Florbal MB Black 2:7
                BLACK ANGELS 2013 - Předvýběr.CZ Florbal MB Black 3:3
                Předvýběr.CZ Florbal MB Black - FAT PIPE FLORBAL CHODOV 5:3

                Komentář trenéra Tadeáše Chrousta: „Týden po úspěšném turnaji PFC jsme odehráli klasický košový turnaj. První zápas jsme neodehráli v dobré pohodě. Soupeř byl rychlejší a důraznější. My jsme častokrát celkem lacině ztráceli balónky a dostávali se tak pod tlak. Do popředí se tedy dostával náš brankář, který nás několikrát podržel. V dalších zápasech jsme se herně zvedli a předváděli místy pěkný florbal. Celkově jsme nehráli špatně, ale proti jiným turnajům nám chyběla taková lehkost a klid v zakončení. Děkuji rodičům za podporu."

                Liga elévů 3+1 - skupina 3

                Orka Čelákovice - Předvýběr.CZ Florbal MB White 5:7
                FBC Kutná Hora - černí - Předvýběr.CZ Florbal MB White 4:4
                Předvýběr.CZ Florbal MB White - Vlci TATRAN Kostelec nad Č.L. 12:0
                Předvýběr.CZ Florbal MB White - Florbalová akademie MB B 15:1

                Komentář trenéra Ondřeje Vaňka: „Sešli jsme jen týden po náročném turnaji PFC. Bylo znát, že nám svědčí klidnější atmosféra ligových turnajů. Hned první, vyrovnaný zápas s Orkou Čelákovice jsme dokázali uhrát a vykročili jsme k celkovému turnajovému prvenství. Nicméně již další zápas s Kutnou Horou nám ukázal, že rychlé přepínání do obrany či útoku a výborný běžecký výkon přináší výsledky. Byli jsme sice „florbalovější“, ale soupeř dokázal uhrát remízu. Poslední dva zápasy se slabšími celky nás již neprověřily. Kutná Hora prohrála a tak se můžeme těšit na nové soupeře ve vyšším koši, navíc na domácím hřišti. Děkuji hráčům za výkony a rodičům za vytvoření té správné turnajové atmosféry."

                Liga elévů 3+1 - skupina 3

                            Předvýběr.CZ Florbal MB Blue - FBC Pitbulls Kolín - zlatí 4:5 
                            Viking TJ Kobylisy B - Předvýběr.CZ Florbal MB Blue 0:9 
                            TJ Sokol Petrovice I. - Předvýběr.CZ Florbal MB Blue 6:9 
                            FAT PIPE FLORBAL CHODOV blue - Předvýběr.CZ Florbal MB Blue 5:4

                            Komentář trenéra Jana Vocáska: „Vydali jsme se na další turnaj do Prahy, konkrétně do Kobylis. První zápas jsme hráli proti Pitbulls Kolín. Začátek nám vyšel, v první půlce jsme vedli 3:0, ale v druhé se nám nedařilo a nakonec jsme prohráli. Ve druhém zápase jsme se hodně herně zlepšili. Přihrávky, střely - vše nám vycházelo a nakonec z toho byla výhra 9:0. Třetí zápas jsme bojovali. Herně jsme přehrávali soupeře a výhra byla naše. Poslední zápas jsme hráli proti Chodovu. Byla to s nimi herní premiéra. Hráči i hráčky se snažili. I přes velký tlak jsme ale nakonec jsme prohráli o gól. Musím všechny pochválit za nasazení. Děkuji za pěknou atmosféru a pomoc rodičům."


                            Zpracoval: Karel Schamberger